Як здійснюються міжміські перевезення в період карантину?

З понеділка, 1 листопада, у Києві запроваджено локдаун через поширення коронавірусу. Відтоді громадським транспортом користуються лише ті, хто має негативний ПЛР-тест, а також сертифікат про вакцинацію однією чи двома дозами вакцини. Також можна їздити з довідкою про одужання. Їх наявність перевіряють не водії, а компетентні особи – вибірково, не на зупинках, а прямо у транспорті. Проїзд без такого документу загрожує кожному штрафом від 17 тисяч гривень.

Натомість у Переяславі карантинні обмеження на роботу громадського транспорту не вплинули. Зокрема, маршрутки ПП «Авто Пас Лайн» курсують за звичним графіком. За словами його керівника Олександра Пасічника, через ймовірну загрозу зараження коронавірусом та й іншими вірусними хворобами посилену обробку салонів автобусів дезінфекційними засобами за допомогою спеціального обладнання проводять щодня перед виїздом з автопідприємства. А косметична дезінфекція салонів проводиться водіями після кожного рейсу на кінцевих зупинках. Водії завжди у захисних масках і суворо слідкують за тим, щоб і пасажири були в них.

Дезінфектор для рук поставили на видному місці в приміщенні автостанції. За помірну ціну тут можна придбати медичні маски. Це зручно для тих, хто забуває прихопити їх із собою.

– З початком карантину потік пасажирів значно зменшився, – зазначає Олександр Дмитрович. – Помітив, що останнім часом громадським транспортом користуються здебільшого ті, хто має роботу за містом, а до призупинення навчання у вишах такими були ще й студенти.

Перша маршрутка відправляється від автостанції «Переяслав» о 5:00, а остання – о 20:45. А від з київської станції «Позняки» до Переяслава – о 6:35 та о 22:30 відповідно.

Хто може перевіряти сертифікати вакцинації?

Наразі в українців дуже часто перевірятимуть сертифікати вакцинації проти коронавірусної інфекції. Зробити це мають право багато служб. Зокрема, поліція, служба Міністерства охорони здоров’я, санітарні лікарі, Держпродспоживслужба.

Водії громадського транспорту не можуть перевіряти наявність сертифікатів, однак зобов’язані попередити пасажирів про можливі перевірки щодо наявності документів про вакцинацію. Що стосується підроблених сертифікатів про вакцинацію, то співробітники поліції застосовують спеціальне програмне забезпечення на планшетах для перевірки QR-кодів кожного сертифіката.

Джерело

Додати коментар