Коли розпочнуть відстороняти невакцинованих освітян і посадовців. У Кабміні визначили дату

Кабінет міністрів оприлюднив зміни до постанови “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19”. Документ, зокрема, визначає дату, з якої в Україні розпочнуть відстороняти від роботи представників професій, що передбачають обов’язкову вакцинацію від COVID-19.

Як повідомляє пресслужба Кабміну, постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 19, який набирає чинності з 8 листопада.

Зокрема, керівникам держорганів (держслужби), керівникам підприємств, установ та організацій потрібно забезпечити:

  • контроль за проведенням обов’язкових щеплень проти COVID-19 працівниками та державними службовцями із переліку професій;
  • відсторонити від роботи (виконання робіт) працівників та держслужбовців, які відмовляються або ухиляються від щеплень проти COVID-19, “крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти COVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти COVID-19виданий закладом охорони здоров’я”.

Відсторонення працівників та держслужбовців проводитимуть через наказ або розпорядження керівника держоргану (держслужби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються. Водночас строк відсторонення встановлюється “до усунення причин, що його зумовили”.

Вакцинація серед освітян

Як повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, станом на 25 жовтня, принаймні одну дозу щеплення від COVID-19 отримали 88,2% працівників закладів загальної середньої освіти, двома дозами вакциновано майже 400 тисяч педагогів по всій країні.

“Освітяни продовжують вакцинуватися від COVID-19. Оновлені показники статистики свідчать про високий рівень відповідальності педагогів перед своїми учнями, колегами, суспільством. Станом на 25 жовтня принаймні одну дозу щеплення отримали 88,2% працівників ЗЗСО. Двома дозами вакциновано майже 400 тис. педагогів по всій країні”, – зазначив міністр.

Водночас найвищий рівень вакцинації демонструють:

  • Миколаївська – 98%;
  • Київська – 95,5%;
  • Харківська – 94,6%;
  • Донецька – 92,7%;
  • Хмельницька області – 91,6%.

Водночас поріг щеплення у 80% працівників шкіл (повний та неповний цикл вакцинації) не досягнуто лише в одному регіоні – Рівненській області.

Крім того, з 25 жовтня на канікулах перебувають загалом 8 тисяч шкіл. У регіонах, які потрапили до “червоної” зони, на канікулах або дистанційному навчанні знаходяться ЗЗСО, які не досягли показника вакцинації у 100%. Зокрема, в Одеській області це 149 шкіл, в Донецькій – 93, у Запорізькій – 47.

Що відомо

    • Станом на ранок 25 жовтня в українські медики виявили 14 634 випадки COVID-19, через ускладнення хвороби померли 330 людей. При цьому за добу до лікарень було госпіталізовано 3 912 людей. Жертвами захворювання стали 330 людей, ️одужало 4598 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіло – 2 784 039 людей; одужало – 2 380 374 особи. Також українські медики зафіксували 64 202 летальних випади; та провели 14 021 250 проведено ПЛР-тестувань.
    • Водночас за добу 24 жовтня в Україні було проведено 101 331 щеплення проти COVID-19 Одну дозу отримали 75 240 людей, повністю імунізовані – 26 091 людина. Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 8 965 694 людини, з них отримали одну дозу – 8 965 692 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 989 668 людей. Загалом проведено 15 955 360 щеплень.
    • Із 21 жовтня через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні​​ оновилися правила міжрегіональних перевезень. Зокрема пасажирам під час поїздок у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки потрібно пред’являти COVID-сертифікати або негативний тест на коронавірус.
    • Станом на 23 жовтня офіційно за рішенням ТЕБ у “червоній” зоні карантину перебувають Сумська, Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Запорізька області. З 26 жовтня до них додаються Рівненська і Миколаївська області.
    • 11 жовтня Кабінет міністр затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.
    • Секретар РНБО Олексій Данілов прогнозував, що пік захворюваності на COVID-19 в Україні припаде на кінець жовтня – початок листопада.

Джерело

Додати коментар