Кожен офіційно працюючий має право на лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм

Кожен офіційно працюючий має право на лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм, але лише після стаціонарного лікування та закінчення гострого періоду захворювання за медичними показаннями. 

Медична реабілітація після перенесених захворювань і травм у санаторно-курортних закладах здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Фонд фінансує медичну реабілітаційне лікування  за наступними профілями:

          -нейрореабілітація;

          -м’язово-скелетна реабілітація;

          -кардіо-пульмонарна реабілітація;

          -медико-психологічна реабілітація учасників АТО;

          -реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

          -реабілітація при порушенні перебігу вагітності;

          -інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань) на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Зокрема, можна пройти реабілітацію у разі наявності ускладнень за одним із зазначених профілів після перенесення захворювання на COVID-19.

Механізм отримання реабілітації такий: заклад охорони здоров’я, де застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні, протягом доби з моменту надання висновку ЛКК, інформує орган Фонду за місцем обліку закладу охорони здоров’я, про потребу зазначеної особи  в подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із зазначенням профілю та терміну лікування.

На підставі заяви та отриманої інформації від закладу охорони здоров’я про потребу у подальшій реабілітації  хворого, після закінчення гострого періоду захворювання, орган Фонду надсилає санаторно-курортному закладу заяву такої особи для узгодження дати прийому та термінів лікування. У разі отримання згоди укладається тристоронній договір з узгодженою датою заїзду.

Застраховані особи можуть самостійно обирати санаторно-курортний заклад відповідного профілю лікування з переліку санаторіїв у розрізі профілів медичної реабілітації, який оприлюднюється на офіційному сайті Фонду http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/952253.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та лікарсько-консультативною комісією, але не більше 24 днів.

Рекомендуємо під час направлення до стаціонару інформувати пацієнтів про можливість пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за направленням лікуючого лікаря стаціонару за умови видачі висновку ЛКК.

За додатковою інформацією можна звернутися до Бориспільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області за телефоном (04595) 6-79-83, 099-508-04-31 (контактна особа Анастасія Смирнова).

Poryadok

Перелік сан-кур

 

Додати коментар