Обговорили питання підготовки до опалювального сезону в регіоні

Вчора відбулася чергова нарада голови КОДА Василя Володіна з головами громад Київщини. Обговорили питання підготовки до опалювального сезону в регіоні. 
Нагадаємо, що під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України між Урядом, «Нафтогазом» і представниками органів місцевого самоврядування було підписано Меморандум, ініційований Главою держави Володимиром Зеленським.
📋Разом із очільниками громад області було проаналізовано всі положення документу, який регулює проблемні питання у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в новому опалювальному періоді.
‼Як все буде відбуватись практично. Громади до 15 жовтня затвердять на своїх територіях економічно обґрунтовані тарифи. Проте для населення ціни не мають бути вищими, ніж у минулому році. Різницю компенсуватимуть самі громади. Для цього:
☝Кабінет Міністрів України забезпечить державну підтримку бюджетів територіальних громад, у яких індекс податкоспроможності менше або дорівнює 0,9.
☝До місцевих бюджетів громад з метою фінансової підтримки підприємств теплопостачання та сталого проходження опалювального сезону буде спрямовуватись ПДФО у розмірі 4%.

Додати коментар