Коли благодійність винагороджується…

Ми всі – і прості жителі, і бізнес, і медіа – маємо бути соціально відповідальними, щоб реалізовуватись в цьому світі. Якщо хтось цього ще не робить — ви відстаєте. На всіх континентах допомога незнайомцю — найбільш уживана модель благодійності. Друга за поширеністю — пожертва грошей, а стабільно найменш популярна модель – волонтерство.

Віддавати набагато легше, ніж просити. І ми маємо створити такий світ, таку країну, поширити благодійність настільки, щоб просити про допомогу стало нормально, бо насправді кожному з нас у той чи інший момент потрібна підтримка. Добро – це справжній кайф.

Пітер Сінгер, австралійський філософ, каже про те, що благодійність стає зоною прояву цінностей. Ми живемо в світі, де є всі базові потреби для того, щоб існувати. Ефективний альтруїзм — це усвідомлення того, що ми не є центром Всесвіту. Це допомагає зрозуміти, що ти є частиною чогось великого, і коли боляче тобі – боляче мені.

Приблизно такими твердженнями керувалися й ініціатори не лише благодійного велопробігу, який відбувся в рамках відзначення Дня міста, а й благодійної лотереї, яка поповнила скарбничку юних переяславців, які потребують немалих коштів на лікування. Принцип такий – купив квиток за 50 грн – отримав номерок, а номерки брали участь у розіграші цінних подарунків. Електропилка, вентилятор, набір посуду, електродриль, електрочайник тощо, та…Сертифікат на подорож у Львів… – це не повний перелік того, що везунчики могли отримати того вечора. Ось так інколи роблячи добру справу навіть не розраховуєш на віддачу, а приємності самі наздоганяють людей щедрих серцем і душею.

Розіграш лотереї провів Едуард  Нікітін.

Додати коментар