Запрошуємо на прем’єрний показ документального фільму «Поліські Тенета» у Переяславі!

Коли: 7 серпня, субота, 11:00
Де: Комунальний заклад “Переяславський центр культури і мистецтв» Переяславської міської ради (колишній Будинок культури).

Вхід безкоштовний!

Стрічка «Поліські Тенета», знята студією документальних фільмів DocNoteFilms, розповідає про долю міста Поліське, постраждалого від аварії на Чорнобильській АЕС. Це дослідження про мешканців міста, кинутих сам-на-сам з радіаційною загрозою. Радянська влада не тільки зробила все, аби стерти давню історію містечка, залишивши його без минулого – в результаті аварії комуністи забрали у Поліського і майбутнє. Забруднене місто не було відселене до 1993 року, а інформація про реальний стан справ контролювалася КДБ.
Спілкуючись з героями фільму – самоселами, переселенцями, істориками та учасниками ліквідації аварії, автори спробують по друзках зібрати людський портрет міста, назавжди стертого з історії.
Показ відбудеться за участі творчої команди фільму – автора ідеї та оператора Павла Липи, режисера Костянтина Кляцкіна та продюсера Сергія Малярчука, а також його героїв – голови Київського обласного товариства «Поліське земляцтво» Броніслава Андрієвського та самосела, який повернувся до Поліського, поета Дмитра Герасименка.
Розклад події:
11:00 – загальний збір
11:30 – початок сеансу
12:30 – обговорення
Чекаємо на вас!
Увага! Просимо дотримуватися всіх умов карантинної безпеки та не забувати про захисні маски.
Про DocNoteFilms:
Ми – група професіоналів, майже бойових побратимів, що вирішили знімати сучасні українські реалії максимально чесно та відверто. Починаючи свій документальний шлях в 2013 році в рамках проекту BABYLON’13, ми фіксуємо зародження громадянського суспільства в Україні, завжди знаходячись у вирі історії та максимально рефлексуємо на події та людей що нас оточують.
У нашому творчому доробку – короткометражні документальні фільми про Майдан та війну на сході України, повнометражний документальний фільм «Крим, як це було», стрічка про полонених «Крихка свобода», документальний серіал «Крутий Заміс» та проєкти соціального спрямування.

Додати коментар