Переяславський гурт «Драбадан» виступив на фестивалі «Рок Булава». Із потужною групою підтримки

18-20 червня в Черкасах відбувся фестиваль «Рок Булава». Переяславський гурт «Драбадан» вчетверте став учасником фесту. Про атмосферу, підтримку, спонсорів  у розмові з лідером колективу Андрієм Коржем (27 років) – Переяслав.City

– Ми виступали в суботу на основній сцені. Вперше потрапили у вечірню програму, коли збирається найбільше глядачів. Мабуть, за чотири роки виступів на «Рок Булаві» заробили хорошу репутацію. Суботній концерт завершував гурт О.Torvald, хедлайнер фесту, тому це був наймасовіший день. Ми їхнього виступу не дочекалися, але знаю, що переяславець Богдан Губар спіймав рушник, який кинув у натовп лідер колективу Женя Галич, – розповів Андрій Корж.

Не обійшлося на «Рок Булаві» без політики.

 

– У неділю анонсували виступ білоруського панк-гурту «Дай дарогу», але учасників не випустили з країни. Вони відкрито виступають проти режиму Лукашенка і потрапили до «чорного списку». Було сумно, бо багато моїх знайомих, та і я також, очікували саме цей гурт. У 2017 році вони були на «Рок Булаві» в Переяславі та просто «порвали» публіку.

фестивальФото: Надане Андрієм Коржем

Цього року «Драбадан» мав на фестивалі потужну підтримку переяславців – близько пів сотні.

– Відділ культури міської ради та центр культури і мистецтв організували для нас автобус у суботу. А компанія ХатаNET забезпечила безплатний доїзд глядачів. У п’ятницю їх відвезли, а в неділю після останнього виступу забрали. Загалом на фестивалі побували близько пів сотні переяславців. Було приємно мати таку групу підтримки. Порадувало, що під наші пісні веселилися не тільки глядачі, а й учасники інших гуртів. Більшість колективів грала важку музику, а ми вирізнялися, бо поєднуємо в піснях рок з елементами фольку, – пояснив лідер колективу.

– Виступали пів години. Виконали шість пісень, переважно зі свого другого альбому «Почуття під снігом». Була й нова композиція – «Осінній сон», яку напередодні презентували на святі мікрорайону Борисівка. Глядачі просили зіграти «на біс», але ми не могли, бо на фестивалі щільний графік виступів. І так концерти завершувалися близько другої ночі. Після сцени продовжили виступ під акустичну гітару в наметовому містечку, де жили переяславські фанати. Люди долучалися, дякували нам за виступ, і це було щиро.

Переяславцям треба не жалкувати, а переймати досвід інших міст та створювати умови для проведення фестивалів.
 

«Драбадан» двічі виступав на «Рок Булаві» в Переяславі та стільки ж – у Черкасах. Порівнюючи локації, Андрій Корж впевнений, що від переїзду фестиваль тільки виграв.

– До нас підходили організатори, згадували, як починався фестиваль у Переяславі. І мені, як патріоту свого міста, боляче, що ми втратили такий захід. Але, якщо бути об’єктивним, то в Черкасах кращі умови. Фестиваль відбувається на закритій території фортеці “Дахнівська Січ”. Там є цікаві споруди, є що подивитися. Наметове містечко розташоване серед сосен. Будинки, де можна зняти кімнату, – в хорошому стані. Єдиний мінус – довше йти до Дніпра. Тому переяславцям треба не жалкувати, а переймати досвід інших міст і створювати кращі умови для розміщення фестивалів.

 

фестивальФото: Надане Андрієм Коржем

За словами Андрія Коржа, атмосфера фесту була особлива, приязна.

– У цьому році ми брали участь у конкурсі кращих синглів на «РокРадіо». Наша пісня «Почуття під снігом» стала головним треком сезону «Зима-2021». Найближчим конкурентом був гурт «Teren» із Кропивницького. Я вирішив послухати їхню пісню і, чесно кажучи, вона мені так сподобалася, що навіть голосував за неї. Цього року «Teren» виступав на альтернативній сцені «Рок Булави», завершував програму. У суботу я поїхав з фестивалю, а в неділю повернувся спеціально на їхній виступ. Після концерту ми поспілкувалися, зробили спільне фото.

фестиваль“Драбадан” із учасниками гурту “Teren”Фото: Надане Андрієм Коржем

Додати коментар