EKOtube вернісаж відбудеться у ЗОШ №3

Школярі Переясласької ЗОШ І-ІІІ ст. №3, долучившись до унікального проєкту «Творимо мистецтво у шкільному саду», вирішили оригінальним способом привернути увагу громади до забруднення природи пластиком та іншим побутовим сміттям.
Із зібраного у нашій школі сміття (пластику, скла, металевих та алюмінієвих бляшанок, пластикових кришечок) ми створили 10 арт-інсталяцій і разом з нашими друзями – командою ГО «Місто-сад» – розмістили їх у шкільному саду, аби вони нагадували всім школярам, батькам та мешканцям громади про те, що сміття за собою слід прибирати і що сміття – це цінний ресурс.
Відходи – це вже частина людства? Ми завжди будемо їх створювати. У майбутньому, мабуть, будуть проводитись розкопки і після нас знайдуть, в основному, пластикові пляшки, металеві бляшанки, скло… Сміття з’являється повсюди, наприклад, після людей, які вирушають у похід, відпочивають на берегах річок, у лісі. Сміття сьогодні заполонило середовище життя живих істот і людини в тому числі.
У нас виникла ідея використати відходи як матеріал для інсталяції і водночас вказати на забруднення навколишнього середовища. Ми зробили те, що бачимо і відчуваємо. Можливо, завдяки нашому спільному мистецькому внеску, це таки якось вплине на інших людей і вони змінять своє відношення до довкілля.
Нашими інсталяціями ми хочемо залучити дітей та дорослих до екоосвіти, переконати в тому, що сміття легко і просто сортувати. Через мистецтво ми хочемо донести важливість дбайливого ставлення до природи, свідомого споживання та вірного поводження з побутовими відходами, культивування екосвідомості. Сподіваємося, що кожен відвідувачів нашої виставки “Ecotube вернісаж” також отримає базові знання про поводження з відходами, значення біорізноманіття, збереження його, та цінність екосистем нашої місцевості та України.

Додати коментар