Спортивне містечко простягнеться від центрального стадіону до «київського» майданчика

Начальник управління містобудування, архітектури та використання земель міської ради Петро Пурденко відповідає на чергову низку запитань читачів Переяслав.City

– Попереднього разу Ви коментували будівництво багатоквартирного будинку на Можайській. А що буде на ділянці на вул. Альтицькій, яка стоїть у бур’янах. Там теж планували житловий будинок.

– Так, на початку 2000-х ця ділянка була виділена бориспільському ТОВ «Тіара». Проте через певні обставини забудовник робіт не розпочав. У жовтні 2020 року на повторних аукціонних торгах цю ділянку для будівництва багатоквартирного житлового будинку виграв фізична особа-підприємець Едуард Чернуха. Зараз займається її оформленням. Враховуючи сусідство інших будинків, це має бути споруда не вище п’яти поверхів.

– Ділянка на Можайській, де раніше була платна стоянка автотранспорту, виділена під спорудження будинку. А що тепер робити власникам тих машин?

– Для будівництва житлового комплексу «Кантрі Таунхаус» на Можайській виділено 46,55 сотки. Поруч, ближче до вулиці Оболонної, є ще 20 соток, які зараз використовуються неефективно: хтось безладно ставить там машини, а хтось узагалі незаконно там поставив гараж. Тож у цьому місці і плануємо в подальшому розмістити цивілізований паркувальний майданчик.

– Що буде на Борисоглібській площі? Люди багатьма петиціями голосували за розміщення там зони відпочинку та фонтану.

– Згідно з генеральним планом, і це можна побачити на публічній кадастровій карті, на Борисоглібській площі передбачено будівництво об’єктів рекреаційного призначення, це зона зелених насаджень. Які конкретно об’єкти там належить поставити, має вирішитися під час громадських слухань в ході створення детального плану з комплексної забудови площі. До цього широкого громадського обговорення, як такого, щодо Борисоглібської площі не було.

– Які перспективи побудови спорткомплексу поблизу Альти?

– Якщо на правому березі Альти, в межах вулиць Шкільна та Б. Хмельницького, ведеться спорудження сучасної набережної, то на протилежному березі – по суті, спортивного містечка, що займатиме площу від нині існуючого стадіону ім. Лобановського до «київського» майданчика. Включно з територією т. з. інтернатівського саду.

План розташування спортивного містечкаПлан розташування спортивного містечка

Детальний план за дуже невеликі кошти – 49,9 тис. гривень – нам у березні цього року виготовило спеціалізоване підприємство «Архаїка» з м. Яготин. Спортмістечко матиме такі об’єкти: стадіон (його реконструкція передбачена найближчим часом), тренувальні футбольні поля, поле для мініфутболу, волейбольний та баскетбольний майданчики, майданчик для тренажерів, тенісний корт. Також зарезервовані місця для спорудження (в перспективі) басейну та льодової ковзанки.

– Якими бачите зміни у сквері біля Вознесенського собору? Якою буде доля фонтану?

– Фонтан у спекотні літні дні і вечори притягує сюди багато людей. Тож наше першочергове завдання – провести його ретельне технічне обстеження. Ми не маємо допустити, щоб хоча б незначна частина води протікала і потрапляла під історичні споруди. Ще одне – у цієї місцини має бути спільний стиль, маємо враховувати, що поруч культові будівлі. Тож принаймні інсталяції-серцю та велосипеду-клумбі там не місце.

серце переяслава

– А ялини збережуться біля споруди, яку переяславці знають як райдержадміністрацію?

– Не знаю, хто це запустив чутку про те, що блакитні ялинки на центральній площі хтось збирається рубати. Проте почистити, розрідити їх, безумовно, потрібно. Хіба це діло, що через них у кабінетах на першому поверсі настільки темно, що світло доводиться вмикати навіть удень? А от у центральному парку старі акації – сухостої та в омелі – потрібно знести в ході реконструкції. При цьому старі липи та каштани, які в задовільному стані, чіпати не будемо.

Додати коментар