Жодних вихідних вдома! Як просто і дешево мандрувати Україною

Любите мандрувати Україною? Вам байдуже 5-зірковий готель чи спальник під зоряним небом? Головне: дорога, драйв і враження! – Переяслав.Сіty

Якщо й ви такої думки, то телеграм-канал “Туди-сюди” – саме для вас.

Канал про мандри Україною: як з комфортом, так і бездоріжжям. Як у фешенебельних готелях з басейнами і спа, так і в наметі. Як з організованими турами, так і самостійно. Адже у кожного з нас буває різний настрій і потреби.

На каналі “Туди-сюди” шукайте корисну інформацію про мандри Україною, ідеї, знижки, акції та лайфхаки.

Хочемо привідкрити вам закуліси і розповісти про людину, яка щодня наповнює “Туди-сюди” корисною інформацією для вас. Секрет успіху простий, ця людина невиправна мандрівниця, яка живе за принципом: жодних вихідних вдома.

Анні Костюк 30 років і все її життя пов’язане з подорожами. Аня допомагає людям підібрати найкраще спорядження для мандрівок. Знає усе про якісні рюкзаки, намети, пальники та ліхтарики.

“У людей деколи немає уявлення про те, що їм справді потрібно. Але коли підбираєш їм спорядження те, що треба – то вони дуже вдячні за корисні поради”, – ділиться Аня.

Також дівчина не лише багато мандрує, але й організовує подорожі для інших. Вона шукає цікаві локації, планує маршрут та деталі пригоди.

“Організація подорожей і планування маршруту – це моя любов! Можу годинами і ночами просидіти з картами, щоб щось нове-цікавеньке придумати. А як після вдалої подорожі бачиш захоплення і позитивні емоції людей, то я отримую від цього ще більше задоволення і натхнення”, – каже мандрівниця.

Та власне веде телеграм-канал “Туди-сюди”, в який вкладає власний досвід мандрів. Ділиться особистими знаннями, перевіреними на практиці.

“Класно, коли ти любиш, те що робиш. Справді любиш те, про що пишеш.Мені подобається відкривати людям цікаві місця нашої величезної країни, про які вони навіть не здогадувались, або дивились на це зовсім з іншого боку. Часто у людей з’являється багато “але” для подорожей Україною та все набагато простіше”, – каже Аня.

За своє життя Анна встигла відвідати 18 країн. Прожила в Польщі 6 років та встигла пожити у США 7 місяців за програмою Work And Travel.

“У США їздила 2 літа підряд по Work&Trave – це був крутий досвід і можливість відвідати класні місця. На Алясці залишився кусочок мого серця. А загалом вдалось відвідати кілька штатів, погуляти відомими містами”, – згадує дівчина.

“Це були насичені 12 днів, за які ми встигли: погуляти містами, древніми руїнами, походити горами, морськими бухтами, каньйонами, повалятись на пляжі, пересуватися країною автостопом і ночувати в наметі. Колорит країни відчувається саме так”, – переконана мандрівниця.

Остання поїздка була вже добре спланована і дуже насичена. За 3 доби і 180 євро (приблизно 6 тисяч гривень) у Скандинавії Ані з однодумцями вдалось: нагулятись Копенгагеном, з’їздити в сусіднє давнє містечко, потім оглянути замок Фредеріксборг в Хіллероді та замок Гамлета у Хельсінгері. Встигли відвідати ще й два містечка у Швеції: Лунд і Мальмо.

“Якщо гарно спланувати – все обов’язково вдасться!” – закликає Анна усіх не боятися відкривати світ.

Мандрівниця впевнена, що мандрувати світом – це прекрасно. Але не варто забувати про рідну країну. Нам дуже пощастило, адже Україна неймовірно різноманітна.

Дівчина була в 18 областях України. Найчастіше досліджує Західну Україну, адже живе у Львові. Однак поза увагою дівчини не залишаються й інші регіони України.

Так минулого літа вирішила поїхати на інший кінець України і дослідити трохи Полтавщини, де розташована найбільша гора Лівобережної України – Пивиха 166 м.

Також досліджувала Херсонщину: Станіславські кручі та вирушила в похід на 40 км по всьому острову Джарилгач. А от золотою осінню насолоджувались у парках на Київщині.

У найближчих планах мандрівниці:

  • організувати рафтинг на гірських річках;
  • на цвітіння тюльпанів поїхати на Кіровоградщину;
  • влаштувати похід каньйонами Миколаївщини.

 Анна переконана, що в мандрах головне не круті готелі і пачка грошей, а гарна компанія і щирий інтерес до пригод. Організувати насичений вікенд в Україні можна, витративши не більше ніж вдома. Іноді єдині витрати – це квиток на електричку і перекус з собою. А от вражень вистачить ще на кілька тижнів.

“Я завжди повторювала: сидіти на одному місці в такому величезному світі і країні – це просто марнування часу. Подорожі вчать більше, ніж усе інше. Іноді один день, проведений в мандрах, дає більше ніж десять років життя вдома”, – каже Анна.

Якщо Анна вже переконала вас вирушити у мандрівку Україною, тоді вам знадобляться її поради.

Готуючись до поїздки Україною, дівчина радить звернути увагу на такі моменти:

  • Складіть собі список речей у подорож – так буде простіше підготуватися і нічого важливого не забудете.
  • Спорядження краще купувати дорожче і якісніше, це інвестиція на довгі роки.
  • Подбайте про взуття. Воно має бути обов’язково зручне.
  • На смартфон завжди скачуйте офф-лайн карти.
  • Перед виїздом промоніторте, що і де краще їсти? Де зупинитись, що відвідати в першу чергу? Так ви зекономите час і гроші, а також максимально ефективно сплануєте свою подорож.

В Україні Аня радить обов’язково відвідати:

Тернопільщину

У Тернопільській області мандрівники знайдуть безліч палаців і замків, старих костелів, монастирів і синагог. Майже всі печери України скупчені саме в цій області, серед них одна з найбільших у світі – Оптимістична. Вистачає тут печерних монастирів і скельних гротів, а також водоспадів.

Також область багата на варіанти для сплавів прекрасними каньйонами звивистих річок: Дністер, Стрипа, Серет, Збруч, Нічлава. Немає тут хіба гір, але пагорбів з краєвидами достатньо – невисокі Кременецькі гори чи пагорби каньйонів.

Черкащину

На Черкащині на мандрівників чекають: славнозвісний парк “Софіївка” і сама Умань, Шевченкові села, а також околиці: річка Рось та Корсунь-Шевченківський. Історичні місця Холодного Яру, а також Чигирин і Суботів. Прекрасні Буцький і Тясминський каньйони.

Обов’язково відвідайте Канів та його околиці: місця і краєвиди над Дніпровським водосховищем просто заворожуючі.

Херсонщину

В області достатньо морських пляжів, можна відпочити на найбільшому острові країни – Джарилгачі. Можна поїхати оглянути рожеві озера чи на Кінбурнську косу з наметами.

На Херсонщині багато скіфських курганів, античних городищ і різних природних локацій. Варте особливої уваги сафарі у заповіднику “Асканія-Нова”, прогулянка Херсонськими горами, а точніше старими балками річок. А, щоб відчути справжній дух пустелі вирушайте до Олешківських пісків.

“Списки можна продовжувати безкінечно, а ви просто візьміть квиток і поїдьте”, – закликає Анна.

Творці телеграм-каналу “Туди-сюди” і його безпосередня душа Анна Костюк закликає усіх більше мандрувати, досліджувати власну країну і розширяти горизонти у власних головах, стираючи придумані кордони і відмінності.

Підписуйтеся на телеграм-канал “Туди-сюди” і щодня отримуйте порцію ідей для мандрівок!

“Ніщо так не відкриває очі на світ і не розширює кругозір, як подорожі. Тому подорожуйте, щоб потім не жаліти. Бо ви і ваш час того варті”, – переконана Анна.

Додати коментар