До Державного бюджету платники Київщини сплатили 2,6 млрд грн з початку року

За два місяці поточного року платники Київщини забезпечили надходження до Державного бюджету на суму 2,6 млрд грн. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. Зокрема, вона зазначила, що порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 13%. У грошовому вираженні це означає 307 млн грн додаткових для бюджету коштів. 

Коментуючи основні надходження до Державної скарбниці, Виноградова зазначила, що 48% із загальної суми надходжень забезпечила сплата податку на додану вартість. Станом на 1 березня платники спрямували 1,5 млрд грн ПДВ з темпом приросту до показника 2020 року на 15% або 198 мільйонів гривень. Зі своїх доходів мешканці пристоличного регіону сплатили 563 мільйони гривень ПДФО. Динаміка приросту до січня-лютого 2020 року складає 12% або 59 млн грн. Підприємства регіону сплатили 243 млн грн податку на прибуток, що на чверть або 49 млн грн більше за відповідний період минулого року. На підтримку Збройних сил України платники Київщини спрямували 149 млн грн, що на 3% або 4 млн грн більше за минулорічний показник того самого періоду.  

ГУ ДПС у Київській області

 

У Головному управлінні ДПС у Київській області відбулось чергове засідання Громадської ради

3 березня 2021 року у Головному  управлінні ДПС у Київській області відбулось чергове засідання Громадської ради.

Участь у заході взяли голова Громадської ради Іван  Шилов, члени ради та керівний склад ГУ ДПС у Київській області.

Начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова детально розповіла про підсумки роботи органів ГУ ДПС у Київській області  за січень-лютий 2021 року. Учасники обговорили питання щодо  зниження ставки ПДВ  з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції з 01 березня 2021 року до 14%, а також новації у нарахуванні та поданні звітності з єдиного внеску, впровадженими з  01 січня 2021 року.  Про цьогорічну кампанію декларування  громадянами доходів, отриманих у 2020 році розповіла заступник начальника управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Анна Топка.

Окрему увагу було приділено змінам у застосуванні РРО/ПРРО, скасування «кеш беку», лібералізацію штрафних санкцій.

ГУ ДПС у Київській області

 

У Броварах відбувся семінар для платників єдиного податку

Сьогодні податківці Київщини разом із фахівцями  ГУ ПФУ у Київській області

 провели  семінар для платників податків Броварського району.

Податкову службу на семінарі представили заступник начальника адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Анна Топка, заступник начальника відділу перевірок податкових агентів Іван Гримашевич та фахівець відділу фактичних перевірок Євген Ігнатенко. З боку пенсійної служби області участь у семінарі взяла заступник начальника  відділу забезпечення наповнення бюджету №2 Лілія Кушнір.

Лектори розповіли слухачам семінару про зміни у  законодавстві щодо використання РРО ФОПами – платниками єдиного податку ІІ-ІУ груп, про види господарської діяльності, для яких  обов’язковим є застосування РРО,  порядок встановлення та  реєстрації ПРРО,  вимоги щодо ведення обліку товарів, скасування «кешбеку»,  лібералізацію штрафних санкцій та інші новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Говорили також про цьогорічну кампанію декларування  громадянами доходів, отриманих у 2020 році та   про види витрат, які дають право на  отримання податкової знижки, звернули увагу на способи та терміни подання декларації про майновий стан і доходи, наголосивши на перевагах  електронного способу подання декларації шляхом використання «Електронного кабінету».

Окремим питанням семінару було використання офіційних  трудових відносин,  виплата задекларованої заробітної плати та залежність призначення та розміру майбутньої пенсії від страхового стажу і сплати єдиного соціального внеску.

Також учасникам семінару  надано відповідні інформаційні матеріали у вигляді листівок та брошур. 

ГУ ДПС у Київській області

 

Змінено форми податкової декларації з ПДВ, уточнюючого розрахунку та порядку їх заповнення

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що  01 березня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 02.12.2020 № 734 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – Наказ № 734).

Наказом №734 вносяться зміни до:

– форми податкової накладної і Порядку заповнення податкової накладної, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.09.2018 № 763);

– форми податкової декларації з ПДВ (далі – декларація);

– форми уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (далі – уточнюючий розрахунок);

-розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України;

– Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.02.2017 № 276).

Так, зокрема:

Форму податкової накладної та додатки до неї доповнено реквізитом «код», де зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи та який заповнюється виключно в разі заповнення рядка «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта»;

збільшено до 99999 позицій (раніше було 9999 позицій)  кількість найменувань поставлених товарів/послуг у одній податковій накладній,

Форму декларації та уточнюючого розрахунку до неї доповнено новими рядками:

 – 4.1.1 та 4.2.1 – для відображення коригування податкових зобов’язань, нарахованих відповідно до п. 198.5 ст. 198 та п. 199.1 ст. 199 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, у разі проведення річного перерахунку відповідно до ст. 199 ПКУ заповнюється рядок 4.1.2;

– 5.1.1 – для відображення коригування обсягів постачань, по операціям звільненим від оподаткування ПДВ відповідно до ст. 197 та підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародних договорів (угод). Даний рядок є довідковим оскільки у ньому розшифровуються суми коригувань, які вже враховані у показниках рядків 5 та 5.1 декларації.

Об’єднано в один додаток додатки 1 та 5 до декларації, у якому відображається інформація щодо сум ПДВ, нарахованих платником за звітний період, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) не зареєстровано податкові накладні та відомості про коригування податкових зобов’язань у разі збільшення суми компенсації за звітний період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному періоді та не зареєстрованих в ЄРПН, а також інформація щодо розшифровки податкового кредиту платника в розрізі контрагентів за звітний період.

Наказ №734 набирає чинності з 01 числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, а оскільки офіційне  опублікування Наказу №734 відбулось 02.02.2021 у «Офіційному віснику України» за №8, то він набере чинності з 01.03.2021.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар