Раїса Лещенко: «Я запропонувала роботу всім працівникам колишньої сільради»

Так сказала нинішня староста Мазінок Раїса Лещенко, яка до утворення Переяславської міської громади і приєднання села очолювала сільську раду – Переяслав.City

– Раніше в сільській раді працювали окрім мене, секретар ради, бухгалтер і прибиральниця, – розповіла Раїса Петрівна. – Рахувалося у штаті ще 0,5 посади землеміра, але такого працівника в нас не було. Після створення старостату я всім їм запропонувала роботу, ніхто «на вулицю» не пішов.

Після припинення повноважень секретар ради Алла Таранущенко стала на облік в центрі зайнятості. Вона в 2013 році прийшла на цю посаду саме з «біржі», тому ми не можемо їй призначити виплату з місцевого бюджету. Та Алла Миколаївна написала заяву і з нового року повернеться до нас працювати діловодом, виконуватиме власне таку ж роботу, як і доти секретар.

Відтепер не буде в старостатах посади бухгалтера. Наша працівниця на цей час вже вийшла на пільгову пенсію, але якщо захоче працювати й далі, то я запропоную їй півставки землеміра. Так як і в прибиральниці, це буде половина мінімальної зарплати (Із 1 січня 2021 р – 6 тис. грн – авт.).

Староста Гланишева Світлана Кондратенко також подбала про своїх колег. У бюджеті сільради на 2021 рік передбачили кошти на виплату секретарю Валентині Трухан. На посаді вона працювала 10 років. Упродовж шести місяців ще отримуватиме свою середньомісячну зарплату з міського бюджету, куди передані фінансові активи як Гланишівської сільської ради, так і решти, що приєдналися. Затим матиме право вийти на пенсію.

Зі слів Світлани Миколаївни, зайняти посаду діловода запропонувала бухгалтеру. Працівники, які мали по пів окладу землеміра та техпрацівника, залишаться на роботі, якщо їх влаштують умови оплати праці.

Аналогічна ситуація склалася і для працівників уже ліквідованої Вовчківської сільської ради. В минулому її голова Тетяна Постолюк призначена старостою. Вона розповіла, що секретарка Тетяна Мартиненко, яка займала цю виборну посаду з квітня 1998 року, отримуватиме шестимісну виплату. Кошти на це передбачили в місцевому бюджеті. Надалі вона матиме право на пільгову пенсію. Інші працівники також залишаються з роботою.Великокаратульський сільський голова Олександр Середній на місцевих виборах не балотувався. Після припинення повноважень став на облік в центрі зайнятості. Виплату з місцевого бюджету йому не призначали, оскільки він отримує пенсійну допомогу за станом здоров’я.

Так пояснила тепер староста Валентина Зінченко, яка до об’єднання в громаду працювала секретарем. Посаду діловода займе бухгалтер. У штаті сільської ради на півставки працював спортінструктор за договором. Посаду цю скоротили.

Старостат оголосить конкурс на заміщення вакансії землеміра, бо є повна штатна одиниця, а фахівця не було. Нова людина прийде і на півставки прибиральницею, попередниця вийшла на пенсію.

Не балотувалися на виборах і сільські голови Гайшина Олександр Тур та Дем’янець Микола Мамітько. Обидва отримують пенсійну виплату.

Секретарем Демянецької сільської ради майже 15 років працювала Світлана Боярчук. Після припинення повноважень отримуватиме виплату з місцевого бюджету упродовж шести місяців, до моменту працевлаштування. Кошти на це передбачені в бюджеті ради.

Зі слів старости Сергія Кузьменка, з кандидатурою на посаду діловода він ще не визначився. Бухгалтерка після розрахунку планує реєструватися в центрі зайнятості. У штаті залишаться працювати на пів окладу землемір та прибиральниця.

Зі слів старости Гайшина Олександра Якуби, секретар та бухгалтер сільської ради вийшли на пенсію, на посаді діловода старостату з 4 січня працюватиме нова людина. На своїх посадах з повним окладом залишилися землемір та прибиральниця на неповній зайнятості.

 

Додати коментар