На Всеукраїнському турнірі з боксу серед школярів юний переяславець Назар Чупрун не програв жодного бою

Нещодавно у Херсоні протягом кількох днів проходив Всеукраїнський турнір з боксу серед школярів. Його учасниками було і троє вихованців Переяслав-Хмельницької ДЮСШ (Київська область), які навчаються в 5-6 класах. Тренер з цього виду спорту Ігор Юрченко (44 роки) розповів, що спочатку серйозною перешкодою для поїздки на ці змагання стало те, що, як виявилося, на початку літа на південний напрямок дуже складно було знайти квитки на потяг. Виручив Дмитро Чупрун, батько Назара, одного з юних боксерів. Своїм автомобілем він відвіз команду на змагання і назад.

Загалом на турнір зібралося близько 200 учасників з різних областей. Змагання проходили в різних як вікових, так і вагових категоріях. Переяславці у своїх номінаціях виступили дуже вдало. Іван Іконяк виборов трете місце, а Сергій Боровик та Назар Чупрун стали переможцями. Особливо тренер наголосив на вдалій спортивній кар’єрі Назара. Хоч він ще змагається серед дітей, за шість років занять боксом (з першого класу) цей хлопчик виграв 22 поєдинки і ще не програв жодного. Тож, на думку тренера, його може очікувати дуже добра перспектива.

А от в кар’єрі іншого перспективного переяславського боксера Юрія Ващенка, на жаль, сталася незапланована перешкода. Як ми вже повідомляли раніше, цей 18-річний спортсмен виступає вже серед молоді і до минулого травня вважався чи не найсильнішим в цій категорії у важкій вазі в Україні. Під керівництвом Юрченка інтенсивно готувався до чемпіонату України серед молоді, що відбувся у травні у Хмельницькому. Та раптом на початку травня виникла гостра потреба вирізати йому апендицит. Операція пройшла успішно, але ні про які змагання вже і мови немає.

– Лікарі сказали, що йому не можна робити особливі фізичні навантаження три місяці, – зазначив тренер, – тож зараз під питанням і те, чи зможе він виступити на чемпіонаті Європи, який відбудеться восени цього року. Особисто я надію не втрачаю.

Натомість на травневому чемпіонаті виступив інший переяславець, теж 18-річний Назар Олійник. У середній вазі, де він змагається, особливо велика конкуренція, відповідно, і пробитися тут складно. Назар переміг у першому поєдинку, другий провів на рівних із суперником, але судді перемогу віддали не йому. В підсумковому рейтингу він опинився серед спортсменів, що посіли 5-8 місця.

Як і Ващенко минулого року, Олійник цього року закінчив Броварське вище училище фізкультури і з наступної осені планує продовжити навчання в переяславському педуніверситеті.

Додати коментар