В Переяславі-Хмельницькому відбулося свято мікрорайону – «Борисівка – мій, рідний краю»

11 червня в мікрорайоні Борисівка відбувся захід, за ініціативи завідуючої місцевим клубом Віти Ващенко та художнього керівника Олексія Андрієнка, за підтримки Народного центру культури “Зустріч” та відділу культури і туризму міської ради, свято мікрорайону – «Борисівка – мій, рідний краю».

Ведучий, режисер масових заходів відділу культури та туризму Едуард Нікітін перед початком двохгодинного концерту аматорів Переяслава-Хмельницького провів короткий історичний екскурс народження мікрорайону:

Борисівка, наш край красивий, квітучий. Але все ж справжньою красою є люди. Ми бачимо їх щодня вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони  не звикли до слави але, їх щоденна праця, – то джерело людської мудрості і самовідданості.

Край Ваш багатий щасливий, уквітчаний… Але чи завжди він був таким? Чи завжди  на обличчях його грала весна, усмішка і променилися радісно очі?

Церква на крові святого Бориса – мовчазний знак святості трагічної події, яка відбулася у 1015 році, коли  юного князя  підступно було вбито на березі річки  Альта.

В 1660 р. російський цар Олексій Михайлович подарував Межигірському монастирю ділянку  землі на лівому березі Альти, що в селі Кондоїдовка поблизу міста Переяслава.

Село Кондоїдовку  все частіше стали іменувати Борисівкою, а в середині стали  ХІХ  ст. цю назву вже вказували в офіційних документах. Так виникла назва вашого мальовничого краю, багатого на величну історію.

Тож ще раз зі святом Вас вітаємо, бажаємо здоров’я та наснаги Вам, нехай безкрає синє небо дарує дощик, коли вам треба, нехай багатий врожай не покидає нашої землі.

Зі святом мікрорайону привітали: співачка Анастасія Харченко, юна жителька мікрорайону Кіра Гулая  з піснею «Україночка росиночка», Даша Овсієнко з піснею «Про Україну», учасниця вокальної студії «Камертон» Народного центру культури «Зустріч» Олександра Ващенко з піснею «Мамині очі».

Прозвучали музичні вітання від переможниці багатьох вокальних конкурсів місцевих та обласних рівнів, фіналістки  конкурсу дитячої творчості Київської області «Яскраві діти України», володарка спеціального призу від голови КОДА, талановитої переяславки Катерин Гігійчук.

На святі мікрорайону прозвучали українські народні пісні у виконанні сімейного дуету Галини та Василя  Заболотніх.

Заряд позитивної енергії  подарували борисівчанам молоді, запальні вокалісти Олексій Чирка та Олександр Максименко.

У сучасному світі, насиченому технікою, інформацією, сум’яттям подій, як же важливо не загубити себе, свого дорогоцінного часу, своєї духовності, уміти відрізнити справжню цінність від хвилинної моди, оберегти себе від мікроба споживацтва й всеїдності. Серед тих духовних цінностей найдорожчі українська мова і пісня. Разом із мешканцями мікрорайону Борисівка Наталія Александрова, відома співачка не тільки на Переяславщині, а і за межами Київщини виконала пісню «Тече вода» разом із присутніми.

Народний аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька» Народного центру культури «Зустріч», під керівництвом Наталії Александрової, по справжньому “запалили” присутніх виконавши шість пісень.

Бурхливими оплесками зустріли на завершення заходу Народний аматорський фольклорний ансамбль  «Веселка», клубу мікрорайону  «Борисівка», які виконали самобутні українські твори, яких було близько десятка, це був справжній концерт.

Начальник відділу культури та туризму Вікторія Гуріна побажала шановним борисівчанам кожному мирного неба, розквіту і процвітання, духовної міці та волелюбності, національного духу і гідності, благополуччя, самоповаги і натхнення, чистоти в помислах  та благородства  у вчинках.

Свято мікрорайону Борисівка, настільки сподобалось місцевим жителям, що вони побажали організаторам знову провести такий захід в цьому році.

Вагому допомогу в проведенні заходу надав Володимир Канна, керівник ТОВ “Переяславтранссервіс”.

Більше світлин із свята мікрорайону Борисівка дивіться в ФОТОГАЛЕРЕЇ.

Додати коментар