Переяслав відвідав творчий десант “Фольк-music”

Нещодавно до нашого міста завітала незмінна ведуча “Фольк-music” Оксана Пекун із своєю командою телевізійників.

У 2008 році на Першому національному телеканалі з’явилася музична програма для всіх поколінь “Фольк-music”.

Мета програми – відродити українську народну пісню, неповторний мелос українського народу і разом з тим популяризація автентичної музики насамперед серед молоді. Народна артистка України Оксана Пекун стала незмінною ведучою цієї популярної серед глядачів різного віку програми.

‘Фольк-music” – це пошук та відродження українського музичного етносу, автентичних мелодій та народних пісень різних регіонів України. А ще сучасне аранжування автентичної української музичної спадщини, що вдихає у неї нове життя.

У цій програмі постають як професійні, так і аматорські колективи, а зіркові учасники програми нерідко представляють на розсуд аудиторії власні варіації відомих музичних творів, або й оригінальні пісні з домішками українського автентичного стилю.

У цьому телепроекті вже брали участь переяславські гурти «Драбадан» та «X-Rays», а перший – навіть двічі. Цього ж разу творчий десант приїхав знімати ще один місцевий колектив – народний аматорський ансамбль «Водограй» (художній керівник – Надія Потупа, музичний керівник – Володимир Петреченко).

Переяславці чекали шанованих гостей з нетерпінням і зустрічали як годиться – хлібом-сіллю.  А далі спілкування і зйомки, зйомки і спілкування, а ще – майстер-клас… із художнього свисту від солістки колективу Наталії Костюк.

Є ймовірність, що вже незабаром ми побачимо своїх співучих землячок із блакитних екранів.

На жаль, через вкрай несприятливі погодні умови у день зйомок, гості міста не встигли оглянути Переяслав і його історичні багатства та ще допрацювати над записом програми про переяславських берегинь народної творчості,  але вони пообіцяли повернутися до міста… вже наступного вівторка.

 

Додати коментар