Глава Уряду представив звіт роботи Кабінету Міністрів за перше півріччя поточного року

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів представив звіт роботи Уряду за перше півріччя поточного року. Глава Уряду наголосив, що за останні місяці показники розвитку держави дозволяють говорити про досягнення економічної стабільності. Зростає промисловість, реальна зарплата, капітальні інвестиції, уповільнюється інфляція, формуються принципи нового корпоративного управління в державних компаніях, запроваджуються прозорі можливості залучення інвестицій.

Прем’єр-міністр звернув увагу на останні важливі рішення – передусім, у фіскальній політиці та боротьбі з контрабандою.

«Вчора провели торги на закупівлю сканерів. Стартовий обсяг закупівлі складав 1,2 млрд грн. Економія, яку забезпечила ДФС – 600 млн грн. Ми прийняли рішення щодо обсягу дій проти контрабанди», – сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що вже зараз середній чек на розмитнення зріс на 50%.

«Товар, який був розмитнений в травні, коли схеми працювали, наприклад іграшки – 5,5 тис. доларів за контейнер. Під час запровадження дій по боротьбі з контрабандою, за той самий товар – розмитнення 8,8 тис. доларів. Взуття – було 8 тис. доларів за контейнер, зараз – 14 тис. доларів за контейнер в бюджет», – розповів Глава Уряду.

За його словами, відтепер всі спроби «перечекати» і повернути схеми назад будуть марними. Так само, як і тиск на фахівців нічого не дасть. «Кожного митника, який є чесним, ми захистимо», – наголосив Володимир Гройсман.

Звіт роботи Уряду. Інфографіка 

Додати коментар