Вимагайте офіційного працевлаштування від своїх роботодавців

Головне управління ДПС у Київській області нагадує роботодавцям про необхідність офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та звертає увагу що негативні наслідки застосування неоформленої праці для роботодавців, –  це суттєва фінансова та адміністративна відповідальність, а також втрата  репутації надійного партнера, яка є необхідною для розвитку й процвітання бізнесу, відчуття комфорту в його веденні.

Для громадян нелегальні трудові відносини – це втрата соціальних виплат, серед яких перш за все – пенсії, виплати по лікарняних листах, виплати допомоги у зв’язку з втратою роботи (допомога по безробіттю), тощо.

Стаття 43 Конституції України передбачає право на працю, яке гарантується офіційним працевлаштуванням, вона ж визначає, що  кожен громадянин має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

Кожен громадянин країни має усвідомлювати, що офіційні трудові відносини – це соціальні гарантії  для їх  майбутнього та формування бюджетів громад, на території яких вони здійснюють діяльність, адже офіційна заробітна плата забезпечує поповнення  бюджетів  та фондів соціального захисту громадян.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар