Лікар Тетяна Щукіна очолить новий медичний центр у Переяславі

Переяслав-Хмельницький центр соціального захисту пенсіонерів та інвалідів отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. Як зміниться організація надання медичних послуг в установі, розповіла її генеральна директорка Раїса Голованова – повідомляє Переяслав.City.

– Наказом МОЗ України були внесені зміни до переліку закладів охорони здоров’я. Новим пунктом до нього віднесли установи системи соціального захисту населення. У поясненні до переліку вказано, що це не установа в цілому, а її структурний підрозділ, який надає медичну допомогу громадянам похилого віку або особам з інвалідністю. Щоб і надалі мати в штаті медперсонал і здійснювати медичне обслуговування, ми мали отримати ліцензію на медичну практику, – розповіла Раїса Голованова.

Раїса Голованова: "Обійтися без медперсоналу в нашій установі неможливо" Раїса Голованова: “Обійтися без медперсоналу в нашій установі неможливо”

Генеральна директорка центру соцзахисту зазначила, що обійтися без медичного персоналу в їхній установі неможливо, адже тут перебувають люди з інвалідністю, громадяни похилого віку, серед них є важкохворі, які потребують паліативного догляду.

– У центрі соцзахисту працюють вісім лікарів, деякі на пів ставки. Зокрема, у геріатричному відділенні – терапевт, у психоневрологічному стаціонарі – невропатолог, психіатр, терапевт і стоматолог, у денному відділенні – сімейний лікар, терапевт, у дитячому – педіатр і невропатолог. Також у штаті – середній медичний персонал, масажист і фахівець з фізичної реабілітації, – зазначила Раїса Голованова.

У нас прекрасно оснащені фізкабінет, стоматкабінет. Медичне обладнання проходило метрологічну повірку, то нам сказали, що ніде в будинках-інтернатах такого хорошого оснащення не бачили. Звичайно, ми не хотіли все це втрачатиУклали договір із компанією, яка надає послуги, пов’язані з отриманням ліцензії на медпрактику. Підготували і оформили величезний пакет документів. 20 січня отримали ліцензію МОЗ України на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Відділення комплексної реабілітації центру має сучасне оснащенняВідділення комплексної реабілітації центру має сучасне оснащення

За словами Раїси Голованової, в установі буде новий структурний підрозділ – медичний центр.

– Завідувачкою медичного центру буде Тетяна Михайлівна Щукіна, лікар-невропатолог. Вона вже навчається на курсах. Кабінет завідувачки розміщуватиметься в стаціонарі психоневрологічного профілю. Але медичний центр охоплюватиме всі відділення центру. Нові кабінети відкривати не будемо, плануємо лише оновити деяке медичне обладнання. Можливо, в майбутньому отримаємо ліцензію на медпрактику за спеціальністю гінекологія. Кабінет гінеколога в жіночому стаціонарі психоневрологічного профілю був би доречним, – зауважила генеральна директорка.

– Поки що медичний центр обслуговуватиме лише клієнтів центру соцзахисту. У перспективі зможемо надавати медпослуги жителям міста. Подібний досвід у нас уже є: переяславці активно беруть засоби реабілітації в пункті прокату, який діє при денному відділенні центру. Також користуються послугами перукаря цього відділення.

Раїса Голованова розповіла, що згодом зміниться і назва центру соцзахисту.

– Місто повернулося до історичної назви Переяслав. Але ми до цих пір не змінили назву установи і вивіски, бо були в процесі отримання ліцензії. Наступний наш крок – зміна назви центру на сучаснішу. Можливо, це буде центр надання соціальних (або інтегрованих) послуг міста Переяслава, – зазначила вона.

Юлія Строчинська

Додати коментар