7-річчя своє діяльності відзначив креативний молодіжний рух «Джем Толока»

7-річчя своє діяльності відзначив креативний молодіжний рух «Джем Толока». Це молодіжна громадська організація, яка має на меті виявляти та підтримувати обдаровану молодь – музикантів, поетів, художників, всебічний розвиток творчого потенціалу молодого покоління. Повідомляють в Управлінні молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації.

За перші 7 років існування організація провела близько 110 мистецьких подій за ініціативи самої молоді – це музичні, літературні, театральні події, благодійні концерти, фестивалі, вуличні акції: Джем Коляда, День Вуличної музики, Купальська Толока, вечори фортепіанної музики, акція Вуличне піаніно. Всі вони проходять наживо та мають формат вільного мікрофону, що й викликає інтерес молоді.

Сам термін «толока» – це старий український звичай селянської взаємодопомоги, без плати за свою роботу, що зазвичай закінчувався танцями та частуванням. Тож, резиденти організації через музичний «джем» використовують цю давню традицію задля об’єднання молоді в створенні чогось нового, допомогу ближньому й місту в цілому. Проводиться  збір  коштів на оновлення центрального скверу, встановлення арт-лавок, смітників та арт-об’єктів там.

З червня 2018 року Джем Толока почала роботу над створенням першого молодіжного простору в Переяславі. Це окремий проєкт під назвою Толока ХАБ. Після допомоги волонтерського табору БУДУЄМО УКРАЇНУ РАЗОМ у вересні 2019 року, що був реалізований ініціативою БУР, Міністерством молоді та спорту України, Управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА – ХАБ був відкритий і наразі працює як простір для всіляких розвиваючих подій для молоді м. Переслава.

В Управлінні відзначають, що значна частина подій, ініційована Джем Толока, мають, окрім культурно-мистецького спрямування, й соціально-благодійний характер і спрямовані на вирішення конкретних проблем міста.

Додати коментар