Очільники міського самоврядування провели зустріч із переяславськими спортсменами-тріатлоністами, учасниками міжнародних змаганнь “Слов’янська хвиля-2017”

В сесійній залі Переяслав-Хмельницької міської ради відбулась зустріч керівництва міста із спортсменами-тріатлоністами, які в різні роки брали участь у міжнародних змаганнях “Слов’янська хвиля” – Миколою Богатирем, Максимом Пальчиком, Юрієм Герасименком, Віталієм Дейнеко, Антоном Мамітьком, Василем Товкайлом. На початку зустрічі перший заступник міського голови Григорій Карнаух, заступник міського голови Валентина Губенко, керуюча справами виконкому міської ради Валентина Гринець та начальник відділу з питань фізкультури і спорту виконкому міської ради Валерій Мільгевський привітали спортсменів із вдалим виступом на цьогорічних змаганнях, вручили подяки від міської ради та невеличкі дарунки.
Молоді люди, в свою чергу, поділились враженнями від участі у змаганнях. Антон Мамітько розповів, що значно поліпшив свій минулорічний результат, посівши цього року сьоме місце в загальному заліку. Зазначив, що тріатлон – це дуже дороге задоволення. Якщо хочеш продемонструвати гарні результати, то потрібно, окрім відмінної підготовки, мати відповідне спорядження – гідрокостюм для плавання та легенький імпортний велосипед. Поки що місцеві спортсмени змагаються лише завдяки ентузіазму.
– У переможця змагань колесо його велосипеда коштує стільки ж, скільки мій увесь велосипед, – додав Василь Товкайло. – Цьогоріч я взяв участь у змаганнях завдяки тому, що один із спортсменів за тиждень до старту ушкодив руку і вирішив продати стартовий номер за півціни.
Також спортсмени висловили низку зауважень щодо організації траси. Зокрема хлопці дуже переймалися покриттям дороги від дамби до мосту через канал. Це невелика ділянка, але на ній дуже часто ушкоджуються колеса велосипедів, тому що там не суцільний асфальт, а бетонні плити з великими “щілинами” між ними. Також зауважили, що на період змагань на виділених ділянках під велотрасу потрібно перекривати рух не лише автомобілів, а й пішоходів. Бо останні кілька років аварійні ситуації виникали на трасі саме через останніх.
Заступник міського голови Валентина Губенко запевнила спортсменів, що влада підтримає їх в наступному році, а також пообіцяла віднайти можливість закупити для переяславських тріатлоністів кілька гідрокостюмів.
Володимир Набок, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар