В міській раді відбулась нарада “Покращення стану безпеки дорожнього руху та безпечного перевезення пасажирів”

14 червня, в залі засідань міської ради відбулась нарада на тему: “Покращення стану безпеки дорожнього руху та безпечного перевезення пасажирів”, під головуванням першого заступника міського голови Григорія Карнауха. На нараду запрошені перевізники, керівники структурних підрозділів міської ради. Головний спеціаліст відділу економіки та зовнішніх зв’язків Ольга Лисенко зауважила, що під час проведення громадських слухань по мікрорайонам Переяслава чи не найбільше претензій було висловлено до перевізників та стану доріг у місті. Жителі мікрорайонів Солонці, Підварки, Поліське, переймались, що у вихідні та святкові дні транспортне сполучення із центром майже відсутнє. Перевізники Володимир Левченко та Олександр Пасічник зауважили, що не раз пробували відкрити додаткові рейси в ці мікрорайони. Якщо у неділю люди іще їдуть на базар, то по суботам назбирувалось по 2-3 пасажири. Тож перевізники не вбачають можливості за такого пасажиропотоку відкривати додаткові рейси.

Навпроти автовокзалу планують облаштувати автобусну зупинку

Підтримали пропозицію Генерального директора ТОВ “Переяславтранссервіс” Володимира Канна про облаштування зупинки громадського транспорту поруч автовокзалу. Але, щоб вона набула чинності її мають затвердити на виконкомі.

Відсутність дорожніх знаків призводить до аварійних ситуацій на дорогах міста

Про стан дорожнього покриття у місті розповів начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ міської ради Олександр Вітківський. Він повідомив, що найближчим часом завершаться роботи по ремонту дорожнього покриття вулиць Ярослава Потапенка та Сковороди:
– До кінця цього тижня будуть встановлені відповідні дорожні знаки на крузі біля автовокзалу. І водії зможуть проїжджати це перехрестя згідно із новими правилами дорожнього руху.
До цієї служби перевізниками були виказані кілька суттєвих зауважень, зокрема через не встановлення тимчасових знаків на відрізку вулиці Ярмаркова, де проводяться роботи по прокладенню водопроводу, мало не щодня виникають аварійні ситуації. Про стан аварійності у місті мали доповідати працівники відділу поліції ГУНП в Київській області, проте поліціанти знехтували і зовсім не з’явились на міську нараду.

Влітку останній рейс автобуса зі спортбази буде вирушати о 19.30

Перевізник ФОП Валерій Марценюк доповів, що з настанням літнього сезону маршрут №35 буде виконувати останній рейс з Дніпра від зупинки “Спортбаза” о 19 годині 30 хвилин. Кінцева його зупинка “Критий ринок”.

Володимир Набок, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар