Розкажу, чому варто їхати до Національний історико-етнографічний заповідник Переяслав

Розкажу, чому ВАРТО ЇХАТИ ДО Національний історико-етнографічний заповідник Переяслав

Сьогодні побували в двох музеях Переяслава. Вразив позитивний момент – музеї розвиваються і стають ближчими до відвідувачів.

Зокрема,наш фонд «Рідна країна» долучився до виготовлення справжньої кобзи,до якої зможуть доторкнутися і навіть пограти всі бажаючі. Інструмент виготовив відомий майстер Микола Товкайло. А минулого року «Рідна країна» долучилась до виготовлення бандури. Тепер в закладі є два живих експонати. Запрошуємо всіх до Музей Кобзарства доторкнутись до музичної історії України!🇺🇦

Окремий і незвичайний експонат презентували в Музей трипільської культури. Музейники показали відреставрований відомий трипільський зерновик. Ми звернули увагу на те,що археологам сьогодні в матеріальному плані важко конкурувати з так званими «чорними археологами», тому подарували археологічному відділу Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”принтер та навігатор для покращення роботи експедицій.

Сьогодні ми повинні підтримувати археологічні дослідження,які ініціюють заповідники та університети і робити все, щоб зупинити «чорних археологів» та «історичних мародерів»,які дуже вільно себе почувають в Україні. Ми будемо й надалі підтримувати археологічні розкопки,завдяки яким наповнюються наші музеї,а не кишені знаменитих антикварників.

Додати коментар