Збережи природу: нова брошура навчить дітей розумно поводитися з довкіллям

Брошура «Збережи природу» покликана привернути увагу суспільства до проблеми екологічної безвідповідальності та посприяти формуванню державної політики, спрямованої на підвищення екологічної культури серед дітей та молоді.

В умовах, коли людство зіткнулося з безліччю проблем, спричинених споживацьким ставленням до природи, важливо сформувати основи екологічної компетентності у дітей.

Саме для цього Департаментом екології та природних ресурсів Київської облдержадміністрації підготовлена й виготовлена брошура «Збережи природу». Видання в цікавій ігровій формі розповідає, яку шкоду здоров’ю людини завдають викиди в атмосферне повітря, як шкодить сміття довкіллю та про правильне його сортування. «Збережи природу» познайомить учнів з червоною та Зеленою книгами України.

Крім того, підготовлено атлас природно-заповідного фонду Київської області — для широкого використання в управлінській, екологічній, просвітницькій, культурній та інших сферах діяльності. Атлас містить описи наявних територій та об’єктів природно-заповідного фонду нашого краю – мальовничих, дивовижних панорамних пейзажів, цінних пам’яток природи та інших заповідних куточків області, завдяки яким у первозданному вигляді збережені унікальні ландшафти і різноманіття тваринного і рослинного світу Київщини.

Додати коментар