Віртуальні мандри Київщиною: презентовано вебсайт з промоції туристичного потенціалу області

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» компанія CFC Big Ideas за підтримки Київської ОДА презентувала досягнення кампанії з оцифровування туристичних пам’яток і популяризації туристичного потенціалу Київщини.

Кампанія проведена в межах Програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Київській області на 2019-2021 роки.

Участь у заході взяли представники Київської облдержадміністрації, райдержадміністрацій та міськвиконкомів, представники Державного агентства з управління зоною відчуження, фахівці туристичної сфери, експерти-картографи та сертифіковані фотографи Google, які були залучені до реалізації кампанії. Переяслав представляли заступник міського голови Валентина Губенко, начальник відділу культури і туризму Антоніна Курченко та місцевий активіст, краєзнавець Микола Богатир.

Держслужбовці, фахові експерти та регіональні активісти ознайомилися із результатами оцифровування туристичних пам’яток Київщини й обговорили перспективи подальшої популяризації туристичного потенціалу. Учасники виокремили п’ять основних напрямків туризму: сімейний, релігійний, історичний, культурний та екологічний.

На заході презентували вебсайт з промоції туристичного потенціалу Київщини та відеоролики про туристичні місця області – kyivregiontours.gov.ua.

Місцеві експерти та сертифіковані фотографи Google поділилися власними враженнями та досвідом, який вони отримали під час участі в реалізації кампанії. Вони зазначили, що задля підвищення цифрової грамотності було проведено п’ять семінарів-тренінгів місцевих експертів з онлайн картографування, а також з навичок цифрової візуалізації туристичних локацій у районних центрах Київщини.

Семінари проводилися у Борисполі, Ірпені, Василькові, Білій Церкві та Богуславі. Зокрема, інклюзивність туризму забезпечено двадцятьма відзнятими турами доступності, які спрямовані на популяризацію туристичних місць, доступних для маломобільних громадян.

Завдяки оцифровуванню із застосуванням технологій віртуальної реальності присутні здійснили екскурсійні тури цікавими музеями, побували у храмах та монастирях, побачити міста і містечка Київської області з висоти пташиного польоту не покидаючи заходу.

Також у рамках презентації відзначили найактивніших місцевих експертів з оцифровування області. Директор департаменту економічного розвитку та торгівлі КОДА Ярослав Вишня вручив трьом фіналістам цінні нагороди.

 

 

Додати коментар