Переяславці взяли участь у тематичній фокус-групі «Активний туризм та промоція», у рамках проєкту Стратегії розвитку туризму Київщини

15.11.2019 у рамках розробки проєкту Стратегії розвитку туризму Київщини у Василькові відбулися тематичні фокус-групи «Активний туризм та промоція», в якому взяли участь і представники Переяславщини: головний спеціаліст відділу культури і туризму Переяслав-Хмельницької міської ради Юрій Руденко та голова ГІ «Корінь нації» Микола Богатир.

Захід відбувався в приміщенні Васильківського міського Центру дитячої та юнацької творчості за участі представників Департаменту економічного розвитку  і торгівлі, експертів по туризму Київської туристичної асоціації, представників Всеукраїнської асоціації туристичних гідів, представників районних та міських адміністрацій Київської області, громадської ініціативи «Корінь Нації», структурних підрозділів Васильківської міської ради та місцевих ЗМІ.

На порядок денний виносились питання розвитку активного туризму Київщини, промоції та маркетингу.

Учасники фокус-групи ділилися напрацюваннями та здобутками у галузі туризму, вносили пропозиції щодо розробки Стратегії, розглядали та обговорювали проблемні питання.

Переяславськими делегатами, наразі Миколою Богатирем, запропоновано:

  • в активному туризмі зробити пріоритет на вело- та річковий туризм;
  • максимально об’єднати зусилля і, врешті решт, належним чином, комплексно представити Київську область на міжнародній туристичній виставці весною в Києві;
  • звернути достатню увагу на реалізацію проекту «ТОП 50 ЦІКАВИХ МІСЦЬ ЛІВОБЕРЕЖНОЇ КИЇВЩИНИ», незначна фінансова підтримка якого може реалізуватися як прекрасний промоційний матеріал у форматі подарункової книги.

Учасники фокус-групи зупинилися на можливостях розвитку туризму Київської області за допомогою розробки туристичних маршрутів, а також зосередили увагу на об’єктах інфраструктури, пам’ятках культури та архітектури, які є унікальними та привабливими для туристів.

Після закінчення зустрічі організатори провели екскурсію містом та показали місцевий музей, в якому частину експонатів представили безпосередньо автори робіт – гончарі й керамісти. 

Наприкінці, для зацікавлених гостей заходу приймаюча сторона організувала своєрідний майстер-клас по роботі з Google-мапами.

 

Додати коментар