Платники податків Київщини сплатили до місцевих бюджетів 11,9 млрд грн з початку року

Орест Вітик: «Платники податків Київщини сплатили до місцевих бюджетів 11,9 млрд грн з початку року»

У січні-жовтні 2019 року до місцевих бюджетів від платників податків Київської області надійшло 11,9 млрд. грн. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. Він підкреслив, що темп росту до фактичних надходжень 2018 року у приведених умовах складає 124% або
 2,3 млр. грн додатково.  

«Традиційно питому вагу у розрізі основних надходжень має сплата податку на доходи фізичних осіб. З огляду на підсумок десяти місяців поточного року, платники податків перерахували 7,7 мільярда гривень до місцевих бюджетів», – повідомив Вітик. «Порівняно з відповідним періодом минулого року, цей показник зріс на 25% або 1,6 млрд грн».  

Представники малого та середнього бізнесу поповнили місцеву казну сумою у 1,8 мільярда гривень, збільшивши приріст надходжень на 27% або 389 мільйонів гривень.

Плата за землю забезпечила надходження у розмірі 1,2 млрд грн із темпом росту до аналогічного періоду минулого року у 117%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 173 мільйонам гривень.

Значне зростання продемонструвала сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Так, Орест Вітик підкреслив, що до місцевих бюджетів надійшло на 37% або 98,5 млн грн більше, аніж було сплачено минулоріч. За підсумками січня-жовтня платники Київщини перерахували до бюджетів територіальних громад 370,7 млн. грн. Власники елітного автотранспорту перерахували до місцевих бюджетів 16,6 млн грн. Від сплати акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів надійшло 359 млн. грн із темп росту у 119%. Додатково місцеві бюджети отримали 57,8 млн. грн за результатами 10 місяців поточного року.

Раніше повідомлялося, що до Зведеного бюджету платники Київщини сплатили 23,2 млрд. грн.

Додати коментар