У виставці та панельній дискусії “Освіта дорослих в переломні часи: німецько-український досвід” взяла участь Анелія Ковальська

6 листопада 2019 року в Національному музеї історії України у межах тижнів Німеччини в Україні відбулася панельна дискусія на тему «Освіта дорослих в переломні часи: німецько-український досвід». У заході взяла участь голова міської профспілки працівників освіти, Почесний громадянин міста Анелія Ковальська.

Після дискусії гості мали можливість відвідати фотовиставку, яка демонструє діяльність німецьких народних університетів (VHS) у просуванні демократії, верховенства права та громадянської активності, а також паралелі в історіях України та Німеччини в осмисленні минулого через освіту дорослих.

Виставка-презентація та панельна дискусія проводилися з нагоди 30-річчя падіння Берлінського Муру, за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина та Представництва DVV International в Україні. Також цей захід буде важливим в контексті 100-річчя німецьких народних університетів. На стендах були представлені фото, на яких відображено історію та сучасну діяльність народних університетів Німеччини. Зокрема, було наголошено на ролі німецьких університетів у становлення суспільства в цілому, а також кожної окремої людини. Запрошені представники німецьких народних університетів розказали про роль освіти дорослих у подоланні наслідків розділу Німеччини.

Захід організовано Українською асоціацією освіти дорослих, в партнерстві з Представництвом DVV International в Україні, за підтримки Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew та Національним музеєм історії України.

Manifest_2019

 

 

Додати коментар