Для вихованців СЮТ провели майстер-клас «Скипторій»

«Як хто посіє в юності, також пожне в старості», «Не той дурний, хто не знає, а той, хто знати не хоче», « Не розум від книг, а книги від розуму створилися», «Мудрець мусить із гною вибирати золото»  – ці та багато інших влучних висловлювань вийшли з-під пера українського філософа, просвітителя та педагога Григорія Сковороди. Ці мудрі слова залишаються актуальними і сьогодні.

Щоб доторкнутися до глибини розуміння світу мислителя, гуртківці Переяслав-Хмельницької Станції юних туристів, завітали до Меморіального музею Г.С.Сковороди НІЕЗ «Переяслав». На майстер-клас «Скипторій» нас запросила завідувач науково-дослідного відділу музею Радіоненко Тетяна Вікторівна. Під час майстер-класу діти читали афоризми Григорія Сковороди, обираючи найвлучніший для себе,  вчилися писати перами, оволодіваючи навичками індивідуального письма, вирізали та клеїли. Особливо гуртківцям сподобалося  робили китицю з ниток та ставити на своїх виробах сургучні печаті. Результатом дитячої творчості стала власноруч виготовлена закладинка для улюбленої книги з крилатим висловом Григорія Савича. 

Видатний педагог Сковорода говорив: «Зрозумій одне тільки яблучне зерно, і досить тобі, коли в нім сховалося дерево з коренем, гілками, листям та плодами, то можна в ньому віднайти незчисленні мільйони садів і незчисленні світи», так і дитяча душа, як те зерно,  що закладеш в неї, такі плоди і отримаєш. Майстер-клас відбувся цікаво, творчо та змістовно. Величезна подяка колективу музею, особливо Тетяні Вікторівні за прекрасно організований та проведений захід для наших вихованців.

Керівник гуртків СЮТур                        Оксана Палатна

 

Додати коментар