Профорієнтаційна робота набирає обертів

 З початком нового навчального року, продовжилась профорієнтаційна робота Переяслав – Хмельницької міськрайонної  філії КОЦЗ.

9 вересня 2019 року у Переяслав – Хмельницькій ЗОШ І – ІІІ ступенів №3, фахівець з профорієнтації, провела інтерактивні профорієнтаційні уроки для учнів 8 –х та 9-х класів.

 «Професія та спеціальність» так звучала тема уроку для учнів 8- го класу, головна мета якого, була навчити учнів розрізняти поняття «професія», «спеціальність», сформувати основи розуміння понять «галузь» та «кваліфікація».

На початку заняття для «розігріву» класу, було проведено мозковий штурм «Професія – це?», всі ідеї, думки фахівець записувала на дошці, для подальшого обговорення і підведення підсумків.

Під час міні – лекції «Що таке професія і спеціальність», діти були уважними слухаючи інформацію  і активними в її обговоренні.

Для учнів 9-го класу проведено перший урок із циклу інтерактивних уроків на тему «Формула вибору професії. Складова «Хочу» .

Учні ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу-Можу-Треба», детально розібрали та обговорили її першу складову «Хочу».

Дев’ятикласники з цікавістю пройшли тестування за методикою ДДО Є.О.Клімова та визначили, в якій групі професій робити свій майбутній професійний вибір.

На закріплення матеріалу для учнів як 8-го так 9-го класу було проведено інтерактивні вправи «Поясни мені!», «Країна професій», «Групи професій» , «Мої вподобання», так як під час гри необхідна інформація засвоюється легше і краще .

   По закінченню уроку фахівець центру зайнятості, запросила  бажаючих звернутися за консультацією до Переяслав – Хмельницької міськрайонної філії КОЦЗ, де їм допоможуть ознайомитись з вимогами до обраної професії, проведуть профорієнтаційне тестування із застосуванням психодіагностичних методик, за результатами якого визначать найбільш прийнятні сфери трудової діяльності та підходящі  професії. Також учні можуть скористатись сайтом державної служби зайнятості, створивши свій профіль на «Платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри» за посиланням: http://profi.dcz.gov.ua/ та  допомого профдіагностичного комплексу «Моя професія:консультаційна мережа».

 

Головний спеціаліст

відділу активної підтримки                                                     Мороз О.І

Додати коментар