Туризму в Київській області бути!

У рамках обласних урочистостей з нагоди відзначення 28-ї річниці незалежності України у м. Переяслав-Хмельницький за ініціативи голови Київської обласної державної адміністрації Михайла Бно-Айріяна відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку туризму Київщини». Бесіда пройшла у форматі діалогу за участі представників туристичних асоціацій Київщини та України, керівників міст, районів та ОТГ області, представників громадськості та засобів масової інформації.

«Ми ініціювали велику бесіду та brainstorm на тему туризму на Київщині. Зібралися в одному місці мери, голови РДА, громад та представники всіх туристичних асоціацій, так чи інакше дотичних до нашого регіону. Ми предметно поговорили про те, що робити аби відкрити область для туризму та дати поштовх до розвитку», – сказав голова КОДА.

Як зазначив Михайло Каренович, за результатами обговорення було досягнуто ключових домовленостей. По-перше, «створити стратегію розвитку туризму Київської області». «Я готовий підключатися і допомагати. Моя ключова умова – вона має бути написана разом з бізнесом, реалістична та актуальна на 3-5 років». По-друге, «створити реєстр всіх цікавих для туристів місць в області». «Поки що такого списку не існує. Дав відповідні завдання місцевій владі створити такий реєстр своєї місцевості. Для зручності, на нашому сайті буде вся інформація про туристичні точки і маршрути Київщини».

Крім того, буде розроблено новий бренд області та туристичний бренд регіону. «Тому запрошую всіх бажаючих, дизайнерів, творчих людей, креативні агентства долучитися до цієї справи. Давайте зробимо область цікавою та сучасною разом!»

«В Іванкові зберемо туристичний бізнес, підприємців, представників місцевої влади та всіх, хто хоче робити там туристичну інфраструктуру, у зв’язку з розвитком і популярністю Чорнобильського напрямку серед туристів», – повідомив Михайло Каренович та закликав долучатися до розвитку туристичного напрямку області усіх бажаючих: «Друзі, якщо ви маєте ідеї/побажання щодо розвитку туризму, брендингу області,- пишіть нам! Будемо вдячні за допомогу та активність!»

Додати коментар