РОЗУМНІ ЖАЛЮЗІ: на Київщині відкриють фабрику “зелених технологій”

Українська компанія SolarGaps оголосила про відкриття власної фабрики, на якій будуть виробляти флагманський продукт стартапу – “розумні” жалюзі, а також кастомні сонячні панелі для інших зелених технологій.

Потужність виробництва сягатиме 15 МВт на рік, повідомляють в SolarGaps. При цьому фабрика позиціонує себе як «зелена» – з нульовими викидами СО2.

Розташування фабрики

Фабрика розташується в селі Романків Київської області. На даний момент на ній вже зайняті 20 співробітників, але в найближчому майбутньому їх число планують збільшити до 100.

Суму інвестицій у фабрику не розкривають

У стартапі не розкривають точну суму інвестицій у фабрику.

Як відомо, раніше SolarGaps отримав 700 тисяч доларів приватних інвестицій, а також отримав грант на 1 мільйон євро від Horizon 2020.

Чому з`явилася необхідність у відкритті фабрики?

Як пояснив SЕО-фахівець компанії Євген Ерік, фабрика потрібна, щоб виконати всі наявні замовлення SolarGaps з подальшим потенціалом до зростання.

“Зараз у нас близько ста замовлень, але потенційно попит на продукт у світі значно вище: він може досягати тисяч систем в місяць. Зараз ми розширюємо мережу дистрибуції і запускаємо рекламні та PR-кампанії, в результаті яких очікуємо суттєве збільшення замовлень”, – пояснив фахівець.

Перша в Україні зелена фабрика з нульовим викидом шкідливих речовин

За словами Євген Еріка, це – перша в Україні «зелена фабрика» з нульовим викидом шкідливих речовин.

Вона буде обладнана сонячними панелями на даху і вітряними млинами для генерації та накопичення енергії, щоб покрити потреб виробництва. Зокрема, сонячні панелі на даху будуть генерувати близько 50 кіловат на годину.

Виробництво для інших компаній

На фабриці планують виготовляти не тільки жалюзі SolarGaps, але також комплектуючі для інших продуктів в сфері альтернативної енергетики. Серед перших замовників – виробник інверторів AFORE.

Додати коментар