“Закриті сторінки історії”. Молодь Київщини відвідала історичні місця на Переяславщині

Нещодавно вихованці краєзнавчих гуртків позашкільних навчальних закладів, студенти історичних факультетів, активна молодь з Богуславського, Таращанського, Переяслав-Хмельницького, Тетіївського районів, міста Обухова та КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» взяли участь в історико-краєзнавчій експедиції «Закриті сторінки історії. Шляхами отамана Зеленого».
Захід проводився з метою підтримки та розвитку історико-краєзнавчого руху на Київщині, підвищення рівня активності в молодіжному середовищі та зацікавленості до історії рідного краю, подій першої Української Революції 2017-2021 років шляхом зібрання інформації та створення нових маршрутів для екскурсій і походів. Організатором виступили ГО «Молодіжний військово-патріотичний спортивний клуб «Каскад» за підтримки управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської облдержадміністрації, КЗ КОР «Київський обласний молодіжний центр», НІЕЗ «Переяслав», КЗ КОР «Ржищівський археолого-краєзнавчий музей», ВДЮО «Січ», Переяслав-Хмельницький крейсерський яхт-клуб, ГІ «Корінь нації», а також відділу культури Переяслав-Хмельницької РДА, останні з яких, а саме методист з питань розвитку туризму РБК, житель міста Микола Богатир, показав учасникам експедиції історичні місця Переяславщини в рамках двох патріотично-просвітницьких маршрутів «Україна-1187» та «Незвідана Переяславщина».
Варто нагадати, що до їх створення також мають відношення КЗ КОР «Київський обласний молодіжний центр», який є співорганізатором історико-краєзнавчої експедиції «Закриті сторінки історії. Шляхами отамана Зеленого».
За допомогою спеціальних QR-кодів присутні дізналися і про подію «Переяславської ради» та 100-річчя її скасування отаманом Зеленим. Ця тема учасниками була розкрита на всіх відрізках експедиції, а особливо у м. Ржищеві.  Учасники заходу пересуваючись  річковим та наземним транспортом, діставалися Трахтемирова, а також історичних місць та музейних закладів Київської області, де на групу чекали краєзнавці зі спеціальною програмою.

Додати коментар