Київщина футбольна: Фаворити сезону залишили далеко позаду навіть найближчих переслідувачів і готуються до чемпіонських міжусобиць

«Десна» не стільки виграла, скільки виборола перемогу в центральному матчі туру — нервовому, до перерви — аж надто, напруженому, безкомпромісному та маловидовищному. Долю зустрічі, як на мене, вирішив епізод, що стався в середині першого тайму. Фастівський арбітр Денисюк вилучив з поля найкращого гравця гостей Окодуву за «непристойні слова та жести на адресу арбітра» і позбавив «Сокіл» одразу чи не половини його ігрового потенціалу. По перерві на полі стало спокійніше в усіх аспектах, і Воробей-молодший головою спрямував м’яча в сітку після подачі кутового.

Спокійно довів свою перевагу над опонентом у Переяславі-Хмельницькому й «Авангард». Започаткував розгром екс-професіонал Кондратюк, який обернув на гол одинадцятиметровий, що був призначений арбітром Вишневським за фол голкіпера Лудченка в карній зоні. За схожих обставин і зі схожим результатом виграв і чинний чемпіон області. «Зоря» мала ретельний план на матч, намагалася позбавити м’яча і виключити зі гри Маринчука, який зазвичай формує груповий маневр «Джуніорса», але всі наміри гостей перекреслив швидкий і безглуздий гол, реальними співтворцями якого по-праву можна вважати стража воріт «Зорі» та досвідченого стопера Сокирку — Левенцю в результаті їхньої неузгодженості зосталося лише безперешкодно розстріляти ціль. Далі відзначився Куба, забивши з повітря, Колесник, який увігнав шкіряного в дев’ятку метрів з вісімнадцяти, Скороход, який вистрілив дуплетом, і молодий Куроченко, який тричі виступив асистентом.

Бориспільці вдруге поспіль програли матч, лік голам у котрому повів Килипенко. Команді Курилка, судячи з усього, елементарно бракує сил на весь ігровий час. Щось подібне стосується й «Моноліта», який переважав «Любомир», мав кращий ігровий вигляд, але наприкінці зустрічі пропустив особливо прикрий м’яч. Юний голкіпер ставищенців Бурлака вибив далеко в поле шкіряного, а Воротинцев, уміло прикривши його корпусом, уник контакту з оборонцями і технічно переграв голкіпера. Гості майже весь другий тайм грали в чисельній меншості, та ще й завчасно замінили двох стрижневих виконавців — Живого та Шульгу, але могли принаймні подвоїти результат. Павлюк, однак, змарнував вихід сам на сам з голкіпером, а той же Воротинцев ударив вище поперечини.

«Патріот» обіграв обухівців скромно в цифровому вимірі, але переконливо — в ігровому. Лік голам повів Купрій, який скористався подачею Омельянова і забив зблизька. Потім Секу прострілив, оборонець зіграв рукою, а Яременко чітко реалізував одинадцятиметровий. Ще за кілька хвилин рахунок мав стати 3:0, але Омельянов з Онопченком, вискочивши сам на сам з воротарем, перешкодили один одному і шанс змарнували. Не забиваєш ти — заб’ють тобі. Мандровський, прорвавшись майже по центру на вогневий рубіж, звів різницю в рахунку до мінімуму. «Патріот» упевнено довів матч до перемоги, але настрій мав далеко не святковий.

Своєрідною репетицією кубкового поєдинку стала календарна зустріч оболонських резервістів і завзятих дебютантів з Козина — за тиждень вони змагатимуться знову, тепер уже в іншому турнірі, але на тій же заміській базі поблизу Бучі. «Кристал» приїхав ослабленим складом: основний голкіпер Гавриш продовжував лікуватися, капітан команди Скаскевич відбував дискваліфікацію, а харизматичний лідер Панічев подався до Білорусі на змагання будівельників. Юні кияни скористалися відсутністю стрижневих опонентів і нав’язали гостям умови безкомпромісного бою. На щастя для козинців, надійно зіграв у воротах Бурдейний, та й влучності резервістам «Оболоні-Бровар» забракло. А ближче до кінця матчу з’ясувалося, що молодь стомилася. Саме звідси непорозуміння й обрізки, нестабільність і поспішність. «Кристал» поновив рівновагу в рахунку завдяки старанням мініатюрного хавбека Жука, який награв на пенальті. Більше того, після реалізованого Давиденком одинадцятиметрового вищоліговий новачок у особі Гойніка міг забити й переможний м’яч, але доля, видно, передбачила нічию — тим усе й скінчилося.

ЧЕМПІОНАТ КИЇВЩИНИ-2017. ДЕВ’ЯТИЙ ТУР. 20 травня, субота

ПАТРІОТ (Баришівський район) – ФК ОБУХІВ — 2:1 (Купрій, 30, Яременко, 73, пн — Мандровський, 81).

ДЕСНА (Погреби) – СОКІЛ (Михайлівка-Рубежівка) — 1:0 (Є.Воробей, 59). Вилучення: Окодува (Сокіл, 29).

БОРИСПІЛЬ-ФАВОРИТ (Бориспіль) – ФК БРОВАРИ — 1:2 (Килипенко, 5 — Дацюк, 34, Кушка, 53).

МОНОЛІТ (Київ) – ЛЮБОМИР (Ставище) — 0:1 (Воротинцев, 84). Вилучення: Біленко (Любомир, 56).

ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) – КРИСТАЛ (Козин) — 1:1 (Мартиненко, 40 — Давиденко, 84, пн). Вилучення: Литченко (Оболонь-Бровар-2, 78).

ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) – АВАНГАРД (Бзів) — 0:5 (Кондратюк, 32, пн, Панфілов, 44, Таран, 52, А.Дарда, 80, Сомов, 87).

ДЖУНІОРС (Шпитьки) – ЗОРЯ (Владиславка) — 6:0 (Левенець, 3, Куба, 40, Скороход, 48, 74, Маринчук, 68, Колесник, 89).

ЧЕМПІОНАТ КИЇВЩИНИ-2017. ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ І В Н П М О
1. ДЕСНА (Погреби) 9 8 0 1 29-8 24
2. АВАНГАРД (Бзів) 9 7 2 0 24-4 23
3. ДЖУНІОРС (Шпитьки) 8 7 0 1 28-6 21
4. ЛЮБОМИР (Ставище) 9 4 4 1 17-10 16
5. СОКІЛ (Михайлівка-Рубежівка) 9 4 2 3 20-12 14
6. ФК БРОВАРИ 8 4 2 2 13-10 14
7. МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) 8 4 2 2 13-12 14
8. ПАТРІОТ (Баришівський район) 8 4 1 3 15-9 13
9. КРИСТАЛ (Козин) 8 4 1 3 14-11 13
10. ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) 8 3 2 3 10-13 11
11. ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) 9 1 2 6 3-29 5
12. ФК ОБУХІВ 8 1 0 7 11-22 3
13. ЗОРЯ (Владиславка) 8 0 3 5 7-21 3
14. БОРИСПІЛЬ-ФАВОРИТ (Бориспіль) 8 0 2 6 7-22 2
15. МОНОЛІТ (Київ) 9 0 1 8 5-27 1

Снайпери: Андрій Воробей (Десна) — 7 м’ячів, Андрій Байдачний (Джуніорс), Володимир Бондаренко (Десна), Сергій Живий (Любомир), Владислав Коба (Сокіл), Петро Кондратюк (Авангард), Дмитро Кульгук (Кристал), Емануель Окодува (Сокіл) — по 6, Євген Воробей (Десна), Денис Маринчук (Джуніорс), Олександр Скороход (Джуніорс) — по 5.

Штрафники: Дмитро Біленко (Любомир), Владислав Литченко (Оболонь-Бровар-2), Емануель Окодува — 27 травня, субота.

Наступні матчі. 3 червня, субота: Патріот – Десна, ФК Бровари – ФК Обухів, Сокіл – Любомир, Бориспіль-Фаворит – Кристал, Моноліт – Авангард, Зоря – Оболонь-Бровар-2, Межигір’я – Джуніорс.

 

Додати коментар