На день Києва “під каштанами” бігало і троє переяславців

Минулої неділі з нагоди Дня Києва відбувся традиційний масовий забіг “Під каштанами”. Його учасниками було близько 18 тис. осіб. Переяслав-Хмельницький (Київська область) цього разу тут представляли почесний житель міста, найвідоміший у нас ветеран спорту Віталій Ткачук, його товариш, уродженець нашого міста, а нині мешканець Харкова Юрій Орлов та місцевий підприємець Валерій Зачепа. Якщо Ткачук виходить на старт цих забігів вже дуже багато років поспіль і для нього участь в них давно стала доброю традицією, то, наприклад, Зачепа відносно новий їх учасник. Цього року стартував вдруге.

Як розповів Віталій Ткачук (72 роки), як і завжди, на Хрещатику було багато стартів. Скажемо, окремо для інвалідів, підлітків і таке інше. Щороку організатори намагаються урізноманітнювати забіги. Цього року вперше люди могли бігти зі своїми собачками. На пропозицію відгукнулося немало охочих. І по головній вулиці столиці бігли і чотирилапі учасники.

Трійка наших взяла участь в останньому благодійному старті. Кожний з його учасників сплачував добровільний внесок – 200 грн. Ці гроші будуть використані для потреб дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Маршрут протяжністю 5 км пролягав від Головпоштамту до Олімпійського стадіону і назад. Найпершим з переяславців (за 30 хв) цю дистанцію подолав Валерій Зачепа. Віталій Ткачук пробіг її за 38 хв. Лише трохи відстав від них Юрій Орлов.

– Загалом враження від участі, – сказав Ткачук, – як і завжди позитивні. Оскільки і тих, хто виходив на старт, та і взагалі людей на Хрещатику було дуже багато, відчувалася певна сутолока. Тому для мене це була просто участь, а не змагання на швидкість. Адже разом бігли сотні людей різного віку, статі. Навіть, якби було бажання, обганяти інших було б не зручно.

Хоча, щодо фізичної підготовки у переяславського ветерана вона була краща, ніж, мабуть,  багатьох інших учасників. Адже, щоб тримати себе у формі систематично проводить тренування на міському стадіоні, а нещодавно добавив до них ще й пробіжки з мікрорайону Підварки, де проживає, до сусіднього села Чирське. Туди і назад дистанцію долає за пів години.

Як зазначив Віталій Ткачук, після старту на Хрещатику він не розслаблюється. Наступний старт для нього відбудеться вже 8 червня в Ірпені, де відбудеться обласний захід – День олімпійського бігу. Також спеціально приїхати аж з Харкова заради цих змагань пообіцяв і Юрій Орлов, ще один затятий легкоатлет.

Інф. В.П.

Додати коментар