Відбулось перше засідання координаційної ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті Переяслав-Хмельницької міської ради

17 травня, відбулось перше засідання координаційної ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті Переяслав-Хмельницької міської ради, на якому було обговорено подальшу співпрацю органів державної влади з громадськими організаціями. Учасниками засідання були члени ради та запрошені: представники структурних підрозділів виконкому міської ради, громадських організацій, студентських осередків, робота яких тісно пов’язана з реалізацією молодіжної політики в місті.

Захід був проведений з метою активізації молодіжного руху на Переяславщині та залучення більшої кількості представників молодого покоління до посиленої роботи, спрямованої на організацію дозвілля та збільшенню кількості корисних справ. Засідання, яке розпочалося з обговорення порядку денного, було проведено під керівництвом заступника міського голови, голови координаційної ради Валентина Губенко.

Учасники координаційної ради, під час засідання, ознайомились із інформацією про найближчі основні заходи, які будуть проведені у місті, а також про заходи, які плануються у інших містах України для всебічного розвитку молоді, зокрема:

  1. Початок роботи засідання, затвердження порядку денного, регламенту
  2. Коротка характеристика основних заходів по молодіжній політиці в м. Переяславі-Хмельницькому за 5 місяців 2017 року.
  3. Про прес-конференцію, присвячена запуску національного українського туристичного порталу Zruchno. Travel
  4. Про Всеукраїнську акцію, спрямовану на формування ціннісних орієнтирів та утвердження націолально-патріотичної свідомості дітей та молоді, «Патріотичні екскурсії по Україні»
  5. Про Всеукраїнський фестиваль, спрямований на ушанування героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, «Карпатська Україна»
  6. Інформація від Міністерства молоді та спорту України про відкриття набору до трьох програм Альянсу Цивілізацій ООН
  7. Про тренінги Базового рівня Програми «Молодіжний Працівник» у червні місяці
  8. Про Всеукраїнський проект «Громадянська освіта та електронна демократія в навчальних закладах»
  9. Про Міжнародний форум «Від ініціативи – до дії»
  10. Про програму «Молодіжний делегат від України до ООН»
  11. Представлення проекту рішення про новий склад координаційної ради з питань молодіжної політики та положення про неї

(всю детальну інформацію можна знайти за посиланнями: http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/30262

http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/30549

У жвавій дискусії було обговорено чималу кількість проблем стосовно молодіжної політики, зокрема місцевих. Було звернуто увагу на те, щоб приділяти увагу на залучення молоді до політики, залучати її до місцевих засідань, а також залучати її до діяльності громадських організацій.

Додати коментар