Завершився дводенний практикум із галузевої законотворчості з питань охорони здоров’я для фахівців органів місцевого самоврядування

Завершився дводенний практикум із галузевої законотворчості з питань охорони здоров’я для фахівців органів місцевого самоврядування. Захід було організовано Асоціацією міст України разом з Апаратом Верховної Ради України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».

У практикумі взяли участь представники органів місцевого самоврядування з багатьох регіонів України, які займаються питаннями охорони здоров’я, експерти. Внаслідок конкурсного відбору, нагоду представляти наше місто отримала Валентина Губенко.

Під час роботи в Комітетах Верховної Ради України, учасників вітали – керівник управління по зв’язках з місцевими органами і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Григорій Скопненко та заступник Виконавчого директора Асоціації міст України Ярослав Рабошук. Компетентний модератор практикуму – аналітик АМУ у сфері охорони здоров’я Світлана Осташко опікувалася учасниками заходу протягом двох днів.
Чітко було сформовано програму. Представники міст ознайомилися із законодавчою процедурою та правилами проектування нормативно-правових актів і особливостями здійснення експертизи законопроектів, про які нам розповіли представники Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України та Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

Про Відкриті дані як інструментарій законодавчих ініціатив розповіли представники Інформаційно-правового центру «Захист права на інформацію».

Цікавим та надзвичайно практичним видався круглий стіл з питань управління охороною здоров’я за участі представників Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України, спеціалістів експертної групи розвитку місцевого самоврядування Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» м. Києва.

Вразила всіх екскурсія сесійним будинком Верховної Ради України.

5 квітня учасники практикуму відвідали комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» у Дніпровському районі столиці, а також Асоціацію міст України, де обговорили проблемні для громад питання охорони здоров’я та отримали сертифікати.

По роботі КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги 1” та КНП “Консультативно-діагностичний центр” Дніпровського району м. Києва, які працюють з 2011 року як пілотні, можна роботи висновки про ефективність медичної реформи. 

 

 

Додати коментар