Хореографічний колектив «Фаворит» взяв участь у конкурсі «Квіти України» і виборов призові місця

16 березня 2019 року, у місті Києві, за підтримки федерації сучасної та спортивної хореографії відбувся  Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Квіти України». Більше ста хореографічних колективів із усієї України брали участь у цьому грандіозному святі грації та мистецтв. Наше місто представляв відомий, як у нас, так і по всій Україні,  хореографічний колектив «Фаворит» районного будинку культури, міста Переяслава-Хмельницкого, художній керівник – Анна Танана.

Досвідчений склад почесного журі представляли кваліфіковані представники України та Європи: Наталія Лігай – майстер спорту з спортивної гімнастики, переможець танцювального проекту «Танцюють всі», суддя міжнародних і Всеукраїнських фестивалів хореографічного мистецтва; Андрій Товстий – майстер спорту України міжнародного класу, шестикратний чемпіон України, володар кубку Світу, двохкратний віце-чемпіон світу, Японії 2013 року, бронзовий чемпіон Європи, Словакії 2016 року; Світлана Карлицька – артиска естради, хореограф, педагог кафедри  хореографії університету імені Бориса Грінченка; В’ячеслав Гуров – член національної хореографічної спілки України.

Різні напрямки і жанри сучасної хореографії лягли в основу яскравих динамічних композицій, які на сцені презентували колективи-конкурсанти. У залі ж панувала напруга і хвилювання батьків, тренерів, друзів, які приїхали до Києва, аби підтримати своїх улюбленців. Варто відзначити, що найпотужнішою була група підтримки нашого хореографічного колективу.

Надзвичайно вразили суддів та глядачів постановка та майстерність виконання хореографічної композиції «Подих моря», середньої вікової категорії та «Сила в тобі», змішаної вікової категорії, за що й отримали перші почесні місця. Найбільше здивували всіх присутніх і журі танець-дебют «Супер-Барбі», вікова категорія – малюки, друге почесне призове місце та танець «Малі бешкетники», середня вікова категорія. Призові сертифікати, грамоти, подарунки та величезний заряд емоцій отримали учасники на цьому конкурсі.

Без сумніву, лише спільна тісна творча співпраця батьківського комітету, старанність всіх вихованців колективу, небайдужість і допомога батьків дали змогу продемонструвати поважному журі високий рівень підготовки хореографічного колективу нашого міста.

Участь у  конкурсі «Квіти України», як зазначає художній керівник – Анна Танана, дав можливість юним обдаруванням «Фаворита» показати свої здібності, позмагатися з іншими колективами України, ближче познайомитися з культурою інших регіонів, отримали безцінний досвід для розвитку наших дітей у майбутньому.

Наснаги Вам, юні переможці, майбутніх творчих злетів і яскравих перемог у подальших конкурсах! Уперед до більших звершень!

Ольга Науменко

 

Додати коментар