Податківці Київщини вилучили 27 тис. ювелірних виробів на суму близько 60 млн. грн.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження щодо порушення фізичною особою – громадянином України, податкового та митного законодавства, що полягало у переміщенні із Турецької Республіки поза митним контролем Київської митниці ДФС ювелірних виробів із золота, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході розслідування кримінального провадження встановлено, що дана фізична особа реалізує завезені поза митним контролем ювелірні вироби в спеціалізованих магазинах, розташованих на території м. Києва та Київської області, які попередньо підлягали переробці в цеху.

Не дивлячись на те, що даній фізичній особі  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 212КК України, вказаною особою продовжується реалізація ювелірних виробів, які переміщались поза митним контролем.

Так, в рамках кримінального провадження, на підставі відповідних судових рішень за адресами спеціалізованих магазинів та офісного приміщення, проведено обшуки, в ході яких виявлено та вилучено понад  27 тис. ювелірних виробів, загальною вагою близько 120 кг., орієнтовною вартістю 60 млн. грн., походження яких документально не підтверджується, що свідчить про налагоджену систему з незаконного переміщення на територію України ювелірних виробів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар