Відбувся культурологічний захід «Геній сміху і співець свободи», присвячений дню народження класика світової і єврейської літератури Шолом-Алейхема

1 березня 2019 р. у Переяслав-Хмельницькій Центральній районній дитячій бібліотеці в рамках літературного подіуму відбувся культурологічний захід «Геній сміху і співець свободи», присвячений дню народження класика світової і єврейської літератури Шолом-Алейхема. Його організували та провели старший науковий співробітник НІЕЗ «Переяслав» Л. І. Гладун та працівники Центральної районної дитячої бібліотеки (керівник Л. О. Лобатенко).

На захід завітали учні 5-А  класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №2 І ст. разом з бібліотекарем Н. Кондес, учасники драматичного гуртка «Феєрія» ЗОШ №2 І ст. керівник О. Мікула,  учасники народного аматорського театру районного будинку культури режисер І. Олійник. У виконанні «Театру на стільцях» прозвучали уривки з художніх творів «Хлопчик Мотл» та «Тев’є-молочар».

Л. Гладун розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях єврейського письменника, гумориста, публіциста. Народився Шолом Рабинович в м. Переяславі Полтавської губернії 2 березня 1859 р. (1858 р.), тому найбільше уваги доповідач зосередила саме на переяславському періоді життя письменника.

Гості заходу із задоволенням переглянули презентацію «Шолом-Алейхем. Мир Вам».

У рамках відзначення дня народження Шолом-Алейхема працівниками бібліотеки продемонстровано виставку книг «Великий єврей України… Шолом-Алейхем. Мир Вам».

Старший науковий cпівробітник  Музею класика єврейської літератури Шолом-Алейхема                          Л.І. Гладун

Додати коментар