Обмін досвідом директорів закладів освіти міста

На виконання плану роботи міського методичного кабінету відділу освіти Переяслав – Хмельницької міської ради 22 лютого 2019 року на базі закладу освіти  І ступеня №6 проведено міський практикум директорів закладів освіти міста на тему: «Новації законодавства у сфері освіти. Особливості надання освітніх послуг в умовах реформування».

   У семінарі-практикумі взяли участь перший заступник міського голови Валентина Валеріївна Губенко, начальник відділу освіти Петро Миколайович Ярмоленко., головні спеціалісти відділу освіти Нечипоренко Т.М., Левченко О.С., завідувач міським методичним кабінетом Божко І.В.., методисти ММК, директори закладів освіти міста.

 Інформаційно-консультативний  модуль проведено представником органу місцевого самоврядування ( Обмін досвідом щодо ефективної моделі співпраці органів місцевого самоврядування та закладів освіти), начальником відділу освіти (Особливості надання освітніх послуг в умовах реформування. Механізм створення ефективного управління освітою: аналіз, проблеми та перспективи) та завідуючою ММК (Нормативно – правові орієнтири управління в освіті у світлі нового Закону « Про освіту»).

Під час практико-інтерактивного модуля досвідом ділилися Одинець В.В., директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (Профільне навчання та до профільна підготовка учнів), Кітаєва Г.В., директор  ЗОШ І-ІІІ ст№7 та Тимченко О.І., директор ЗОШ І ступеня №6  (Документування управлінської діяльності).

    З огляду на невідкладність ситуації, оскільки заходи щодо впровадження Інструкції відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 25.06.2018 № 676 слід провести до 2019 року  Галина Василівна та Олена Ігорівна сфокусували увагу присутніх на основних положеннях та загальних вимогах до створення, оформлення та документування управлінської інформації, зокрема тих, що виготовляються за допомогою комп’ютерної техніки, експертизу цінності документів та порядок підготовки справ до передання в архів. У ході спільної дискусії учасники семінару глибоко проникли в суть питання, отримали необхідну інформацію щодо технічних вимог ведення документів.

Питання «Технологія розроблення освітньої програми закладу освіти» висвітлила В.В. Дем’яненко, директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Закріплення  практичних навичок  відбулося  під час експрес-моделювання «Розроблення освітньої програми».

 Проведення практикуму  сприяло обміну  досвідом з актуальної проблеми,  пошуку оптимальних шляхів формування цілісної структури роботи директора ЗЗСО з учасниками освітнього процесу, мотивації  до професійного та особистісного розвитку; формуванню інноваційної культури директорів ЗЗСО.

.                                                                                                   І.В. Божко, завідувач ММК

Додати коментар