День закоханих у Переяславі: пари одружувалися в музеї просто неба

14 лютого, в День закоханих, у Переяслав-Хмельницькому відділі ДРАЦС зареєстрували шість шлюбів.

Зранку дві церемонії одруження відбулися в Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини НІЕЗ “Переяслав”. Для такої події обрали хату бондаря. Виїзні реєстрації шлюбів провела начальник відділу ДРАЦС Вікторія Литовченко.

Першими на весільний рушник стали мешканці міста Євгеній Найденко (30 років) і Яна Мусієнко (27 років). Наречена одягла вишиту сукню, наречений –  джинси й  вишиванку.

Пара разом шість років. Познайомилися під час святкування старого нового року в клубі “Міленіум”. Ідея одружитися в День закоханих належить нареченій. Яна каже, що обрала  цю дату, бо вона символічна. На 14 лютого  молодята також запланували  фотосесію у традиційному весільному вбранні й свято в ресторані.

Наступними зареєстрували шлюб жителі Переяслава Олександр Задорожній (39 років) і Аліна Кузьменко (32 роки). Обоє одягли на весілля вишиванки.

Одруження в День закоханих стало повною несподіванкою для нареченої. Та і для всіх родичів пари. Аліна Кузьменко, яка працює  головним зберігачем фондів НІЕЗ «Переяслав»,  думала, що їде на роботу зустрічати поважних гостей, а потрапила на власне весілля (!). Такий сюрприз влаштував коханій Олександр Задорожній, заручившись підтримкою Вікторії Литовченко і першого заступника генерального директора НІЕЗ “Переяслав” Анни Петруні.

Після церемонії одруження схвильовані й розчулені молодята розповіли, що познайомилися завдяки музею просто неба. Олександр, який закінчив школу іконопису за кордоном, шукав роботу і поцікавився в Аліни, чи не потрібен скансену реставратор. З тих пір почалися їхні стосунки.   Тимчасова розлука через війну (у 2014 році Олександр Задорожній пішов у АТО) лише зміцнила почуття пари.

Чотири церемонії одруження відбулися безпосередньо у відділі ДРАЦС. Серед молодят були мешканці Переяславщини, Києва, Бориспільщини й Рівненщини. Одна пара з міста відзначила у ДРАЦСі першу річницю весілля.

Сюрпризом для молодят стала оновлена весільна фотозона.

Вікторія Литовченко нагадала, що в минулому році 14 лютого одружилися шість пар.

Юлія Строчинська (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар