КНП «Переяслав-Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги» проводить вакцинацію згідно календаря щеплень

КНП «Переяслав-Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги» проводить вакцинацію згідно календаря щеплень. Станом на 4 лютого 2019 року в закладі наявна вакцина проти кору в кількості 800 доз – повідомляється на офіційній сторінці Переяслав-Хмельницького центру первинної медико-санітарної допомоги. Запрошуємо всіх батьків звернутися до свого сімейного лікаря чи лікаря-педіатра та зробити вчасне щеплення своєї дитини.

Кір — надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Дев’ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту тощо, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом 5-го тижня 2019 р. на кір захворіло 3 379 людей — 1 499 дорослих та 1 880 дітей. Щеплення — єдиний надійний захист від кору, тим більше, якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.
Щоби надійно захистити дітей від хвороби, надзвичайно важливо, щоби всі вони отримали другу дозу вакцини від кору вчасно. Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей за Календарем щеплень і якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

Коли роблять щеплення від кору:
– Для захисту від кору дітям, які не хворіли, вводять вакцину з 12-15-місячного віку.
– Ревакцинація відбувається раз у 6 років, що захистити імунітет дітей та знизити ризики захворювання.

Важливо: За підозрою на кір у хворих людей вакцинацію відкладають до повного одужання. Також можлива екстрена вакцинація дітей протягом 3 діб, якщо вони мали контакт із хворими на кір.
Зверніть увагу, що зробити щеплення вакцинами, закупленими за державний кошт, можна лише у комунальних (які часто називають “державними”) закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

Світлина від Переяслав-Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги.
Світлина від Переяслав-Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги.

Додати коментар