Картаті ковдри — для домашнього настрою лікарняним палатам

П’ятдесят нових літніх ковдр ручної роботи передав минулої середи Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ депутат районної ради Андрій Коркач, 38 років. З його ініціативи оглянути подарунок від благодійників до лікарні поїхав і журналіст «Вісника».

— Ці ковдри ми офіційно передаємо для потреб лікарні через місцевий благодійний фонд «Країна мрій і добра», його директором є Михайло Черненький, — розповідає дорогою депутат. – Вони надійшли від знайомого добродія, який допомагає нам у різних доброчинних акціях.

Подарунок для закладу приймає головна медсестра ЦРЛ Світлана Бублик. Занести ковдри до кабінету допомагають дві жіночки з молодшого персоналу. Дивуються картатим «покривальцям», мовляв, ті що яскраві і барвисті добре підійдуть в дитяче відділення. З усього схоже, що їх саме для благодійних потреб власноруч виготовили в якійсь волонтерській організації чи християнській церкві – зазвичай вони таке практикують. Різного розміру і товщини, але всі з нових тканин літні ковдри пошиті в стилі «печворк». Вони цілком придатні для необхідної дезінфекції, але водночас додадуть лікарняним палатам певного домашнього настрою.

барвистість ковдр додасть настрою

— Ми дуже раді всім подарункам і будь-якій допомозі, обов’язково знайдемо належне застосування і цим ковдрам,— наголошує старша медсестра. – Лікарня щороку закуповує постільну білизну та м’який інвентар для різних відділень стаціонару, але і зношується він найшвидше. Насамперед це стосується матраців, які в нас проходять термічну обробку гарячим паром у барокамері. Вони ж виготовлені із матеріалів побутового призначення, тому від подібної експлуатації страждають чи не найбільше. Та й тканина постільної білизни вже зовсім не та, що була багато років тому, а тонша, крихкіша. Тому маю велике прохання до пацієнтів нашої лікарні: у палатах бережно користуйтеся майном, аби в належному стані воно послужило й іншим. 

Водночас дуже вдячна всім нашим благодійникам і зокрема Андрію Коркачу. Адже за його сприяння і в листопаді минулого року лікарня отримала від благодійного фонду «Відродження» шість багатофункціональних ліжок, візків та допоміжних пристроїв. 

Світлана Григорівна також зауважує, що наприкінці 2017 року лікарня закупила вісім спеціалізованих протипролежневих ортопедичних матраців, з них шість передали в реанімаційне відділення. Вони завтовшки понад 15 см. Ось такими вони не нарадуються: зручні  для пацієнтів і легкі в обслуговуванні. Але  і коштують значно дорожче.

— Наприкінці минулого року районна рада за рахунок перевиконання бюджету додатково виділила лікарні 200 тисяч гривень саме на м’який інвентар, зокрема, на закупівлю матраців, — зауважує Андрій Коркач. – Вирішили, що після коригування бюджету стільки ж буде виділено на ці потреби і на початку цього року. 

— Так, ми відразу на ці гроші придбали 60 матраців, 150 жакардовий напівшерстяних ковдр, 220 комплектів простирадл з наволочками, 500 санітарних пелюшок, — звітується Світлана Григорівна.  

Валентина БАТРАК (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар