В Переяславі-Хмельницькому відзначили День Соборності України

Сьогодні, 22 січня 2019 року, в залі засідань міської ради відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності, який відзначають в Україні згідно з Указом Президента від 21 січня 1999 року.

Свято було встановлено через велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної української держави, і саме цього року ми відзначаємо ювілейне 100-річчя від дня підписання.

В День Соборності був підписаний акт злуки між УНР та ЗУНР, який став могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самовизначення та становлення політичної нації.

До всіх присутніх звернувся секретар міської Петро Бочарін, який привітав учасників зібрання з державним святом – Днем Соборності України, побажав миру, злагоди, взаєморозуміння, оптимізму та плідної праці на благо рідного міста і держави.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять мільйонів борців, які віддали своє життя на вівтар незалежності, соборності, державності рідної Батьківщини.

З промовою та історичним екскурсом до присутніх звернувся заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав» з наукової роботи, кандидата історичних наук, професора Олександр Володимирович Колибенко

З привітанням та щирими побажаннями виступили члени Міської Ради Дітей Переяслава, які пронесли Державний прапор України над учасниками свята, запросивши усіх присутніх доторкнутися до нього в знак єдності і неподільності нашої держави.

Відділом культури та туризму було підготовлено та проведено патріотичний святковий концерт на якому виступили: вихованці студії «Конферанс» НЦК «Зустріч», вихованці вокальної студії «Камертон», Лідія Ющишина, Валерія Заноза, Наталія Александрова, викладачі дитячої музичної школи імені Павла Сениці .

До підніжжя пам’ятника Великому Кобзареві Тарасу Григоровичу Шевченку від громади міста Переяслава-Хмельницького були покладені квіти. 

Додати коментар