Лідерські вечорниці

Останні події в країні змушують нас по-новому подивитися на звичне і забуте українське. Нарешті бути українцем стало модно, говорити українською – престижно, а шанувати тисячолітні традиції – весело. Про це наголошували члени Міської ради дітей Переяслава – молодший склад (МРДП-МС) Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького, керівник Ірина Омельяненко, на українських вечорницях, інтерактивній пізнавально-розважальній програмі, якою вирішили завершити цикл новорічно-різдвяних святкувань у БХТДЮМ.
Ведучі Вікторія Яценко, Даша Овсієнко, Анастасія Мерзленко та Юрій Слива проводили традиційні українські розваги та ігри,які нікому із присутніх не здавалися застарілими. Усі присутні спритно стрибали в мішках, носили в жменях горіхи, змагалися в спритності та в знаннях українських традицій і, звичайно ж, танцювали. Мелодійна українська пісня у виконанні Вікторії Якубовської була своєрідним місточком між минулим і сучасним.
Не обійшлося без жартів та сміху, як і було колись на традиційних вечорницях. Цю веселу нотку додали учасники театральної студії «ARTTIME», керівник Анна Сахно. Колоритний Стецько (Юрій Слива), гонорлива Уляна (Катя Нечипоренко) та її подруги (Маргарита Юношева та Вікторія Діденко) перенесли присутніх в українське минуле з доброзичливим гумором та вмінням спілкуватись, дбати один про одного та поважати ближнього.
Це була перша спроба молодшого лідерського складу МРДП в проведенні масових заходів. Завдяки доброзичливим та, як завжди, активним гостям вечорниць – членам гуртка «Міська рада дітей Переяслава», керівник Ніна Товкун все задумане вдалося. На заході панували гарний настрій та неповторна атмосфера. Яскраве дійство відкрило перед учасниками дотепність, мудрість, гумор та щедрість талановитого українського народу, красу його традицій і обрядів.

 

Додати коментар