У випадку оголошення загальної мобілізації на Переяславщині будуть сформовані два підрозділи територіальної оборони

– У всіх десяти областях України, в яких оголошено воєнний стан, розгорнуто бригади територіальної оборони. Тож наші заняття є надзвичайно актуальними і потрібними, – такими словами розпочав зустріч з військовозобов’язаними підрозділів ТрО Переяславщини заступник військового комісара з територіальної оборони Федір Гуленко.

Минулої суботи він проводив такі щомісячні заняття разом з Переяслав-Хмельницьким військовим комісаром Андрієм Кононом. Заняття відбулися в ліцеї-інтернаті “Патріот”, який, як відомо, має військове спрямування у навчанні і відповідно – належну матеріально-технічну базу.

Учасників занять – а серед них і колишні воїни АТО, і ті, хто служив в українській армії до цих буремних подій, і ті, хто ще не одягав форму армійця, але готовий стати на оборону країни за першим її закликом, передусім ознайомили зі структурою та призначенням бригад територіальної оборони, відповідно до цьогорічної реорганізації всієї системи ТрО в державі. У випадку оголошення загальної мобілізації на Київщині буде розгорнута бригада ТрО, а відповідно на Переяславщині – два підрозділи: рота охорони міського об’єднаного військкомату та стрілецька рота Бориспільського батальйону ТрО, що організаційно входить до складу бригади ТрО Київського ОВК. Місце формування переяславської стрілецької роти – спортбаза «Переяславль».

Цього ж дня практичні заняття з надання першої невідкладної допомоги пораненим провів заступник головною лікаря Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги Володимир Чирка. З двома своїми помічницями він наочно продемонстрував, як надається на полі бою допомога при вогнепальних пораненнях, ушкодженнях кісток, опіках та обмороженнях, як проводиться зупинення кровотеч та серцево-легенева реанімація. Зазначив, що ці навички кожному із загалу можуть знадобитися не лише у військових ситуаціях, а і в мирному житті, коли необхідно надати допомогу постраждалим під час дорожньо-транспортних пригод чи травмованим на виробництві.

На необхідності найпильнішої охорони об’єктів підвищеної небезпеки у випадку воєнної та диверсійної загрози наголосив провідний інспектор районного сектору ДНС Андрій Андрущенко. Передусім звернув увагу на два такі об’єкти: дамба Канівського водосховища та вмістилище аміаку на звірофермі “Вікінг”.

А заключним етапом занять стало виконання кожним з його учасників стрільби з автомата та пістолета в електронному тирі. Керівник стрільб, заступник директора ліцею-інтернату Анатолій Шмалій настільки доступно нагадав правила виконання вправ, що вистріляти хоча б на “четвірку” зумів майже кожен.

Валерій Шкребтієнко (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар