Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

 Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Ось і Переяслав-Хмельницька ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 приєдналася до цієї акції.

     В закладі були проведені такі заходи, як:

  1. Конкурс малюнків «Ми проти насильства в сім’ї» 1-11 класи (класні керівники, вчитель образотворчого мистецтва, ЗВР).
  2. Виховні години в 1-11 класах «Я маю право жити без насильства», «Зупини насильство». «Не будь байдужим», «Здоров’я – найбільша цінність у житті» (класні керівники).
  3. Виставка літератури в шкільній бібліотеці «СТОП насильство!» (бібліотекар)
  4. Виготовлені та роздані стрічки до 1 грудня Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в підтримку хворих (учні, вчителі, адміністрація школи).
  5. Профілактичні бесіди з учнями та вчителями: «Насилля над дітьми: ознаки та дії педагогів», «Формування в дитини позитивної самооцінки» (класні керівники, соц..пед.).
  6. Профілактична лекція за участі старшого інспектора Переяслав-Хмельницького МРВ філії Державної установи Центру пробації у місті Києві та Київській області Кардашевського В.В., головного спеціаліста служби у справах дітей та сім’ї виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради Хоменко Л.О., старшого інспектора ювенальної превенції Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області

 Кірякова О.В.  на тему «Відповідальність неповнолітнього за скоєне правопорушення» . Також було проведено анонімне анкетування з питань насильства.

  1. Профілактичні бесіди та лекції для учнів 5-11 класів «Булінг та кібербулінг. Як його уникнути?» (соц. пед., психолог.).
  2. Інформування батьків учнів школи шляхом роздачі пам’яток «Стоп насильство!» (практичний психолог, соціальний педагог)
  3. Розміщення матеріалів проведеної роботи на сайті школи (ЗВР, соц..пед.)

                  Соціальний педагог                                     В.О.Хомич

Додати коментар