Майбутні абітурієнти знайомилися із Переяслав-Хмельницьким педагогічним університетом імені Григорія Сковороди та викладачами

День відкритих дверей в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди – традиційний захід, у рамках якого майбутні студенти мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання в університеті, спеціальності, вступні випробування, на власні очі побачити університет, відвідати аудиторії, лабораторії, поспілкуватися із деканами, викладачами університету, взяти участь у майстер-класах, завітати до бібліотеки, музеїв університету та зробити перший крок до своєї освіти. На кожному факультеті нашого університету такі заходи відбуваються регулярно.

6 грудня День відкритих дверей проходив на педагогічному факультеті. Цього дня до університету завітали випускники шкіл міста та Переяслав-Хмельницького району зі своїми батьками, вчителями та директорами шкіл. З самого ранку в університеті панувала святкова атмосфера. Майбутнім абітурієнтам була запропонована цікава та насичена програма.

В актовій залі університету абітурієнти мали змогу переглянути відео-фільм про університет та познайомилися з діяльністю факультетів.

З вітальним словом до школярів звернувся проректор університету Валерій Хомич. Він тепло привітав усіх присутніх і звернув увагу на ряд позитивних досягнень у роботі університету, надав інформацію про діяльність закладу вищої освіти, його основні здобутки в галузі освіти і науки та основні напрями роботи. Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Закопайло ознайомив гостей з правилами прийому до університету та особливостями вступної кампанії.

Про престижність педагогічного факультету, спеціальності за якими здійснюється навчання – розповіла декан педагогічного факультету, професор Наталія Ігнатенко, наголосивши на численних культурних і наукових заходах, у яких беруть участь студенти та надала необхідні поради для того, аби студентське життя проходило цікаво та корисно.

Потенційні абітурієнти дізнались також про студентські міжнародні програми та міжнародний грантовий проект МоРЕD, що діють в Переяслав-Хмельницькому університеті, про які розповіла фахівець Міжнародного відділу Анна Рожкова. 

Абітурієнтів дуже зацікавили всі спеціальності, за якими готують фахівців. Вони цікавилися багатьма питаннями щодо конкретних вимог до вступу, додаткових послуг та процесу навчання в університеті.

Для абітурієнтів був підготовлений святковий концерт за участю студентів та викладачів університету. Адже, окрім наукової діяльності, студенти займаються в різних вокальних, хореографічних студіях, що робить їх студентські роки цікавішими та насиченими. Свої таланти вони демонструють  на різноманітних всеукраїнських і міжнародних мистецьких фестивалях, конкурсах, виставках.

Після концерту гостям провели екскурсію по найцікавішим місцям університету. Абітурієнти та їх батьки мали змогу пройтися по університету та зануритись в його життя, відчути на собі дух студентства. Гості відвідали виставки художніх робіт студентів та викладачів кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання, зокрема: «Колорит українських традицій у декоративно-прикладному мистецтві», «Світ українського ткацтва», «Сучасні художні техніки», переглянули картинну галерею «Світ живопису», побували в творчих майстернях, взяли участь у майстер-класах з витинанки та кінусайги.

Для абітурієнтів було підготовлено пізнавальну екскурсію по музеях університету. Загалом абітурієнти відвідали Музей університету, який  зберігає та експонує предмети, які не лише ілюструють історію створення нашого закладу вищої освіти, а й відображають процес розвитку освіти у Переяславі. Ще один музей, до якого завітали абітурієнти – музей-архів Юрія Бойка-Блохина, який працює в читальному залі «Чумацький шлях» Переяслав-Хмельницького педагогічного університету. Збережені в ньому архівні матеріали надають вагомі фактологічні відомості про наукову, політичну діяльність Юрія Бойка-Блохина, допомагають повніше і глибше уявити життєву та творчу біографію митця, осягнути велич його постаті в історії, літературі, науці. Абітурієнти послухали біографічні штрихи з життя Юрія Бойка-Блохина, ознайомилися з літературою та епістолярною спадщиною науковця.

Молодь охоче фотографувалася на фоні університету, в мистецьких аудиторіях, бібліотеці, актовому залі на згадку про цей незабутній та насичений день.

Всі гості були вражені теплотою зустрічі і побачили великі можливості для себе під час навчання в нашому університеті. Адже, якісна освіта, престижний диплом – це не просто слова, а гідна справа, якій віддані всі працівники нашого університету.

Ольга Науменко

Додати коментар