Студент університету Андрій Галецький – переможець ІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу «Сузір’я зірок»

19-21 жовтня у місті Кишиневі (Республіка Молдова) відбувся фестиваль-конкурс пісні, танцю та моделінгу «Constelatia Talentelor» («Сузір’я зірок»). Метою фестивалю було відкриття нових талантів, пропагування національної культури та культурний обмін між різними країнами. Засновникам заходу – асоціації «Молдова та її меншини», клуб ЮНЕСКО у співпраці з Союзом хореографів Молдови – це вдалося: кілька днів поспіль конкурсанти та гості фестивалю-конкурсу знаходилися в атмосфері радісного свята музики, танцю, краси; отримували незабутні враження від часу перебування серед цікавих і творчих людей, відомих музикантів.

У фестивалі-конкурсі взяли участь понад 600 учасників із 19 країн світу: Греції, Ірландії, Румунії, Молдови, Південної Африки, Іспанії, В’єтнаму, України, Литви та ін. Виступи конкурсантів оцінювало високопрофесійне міжнародне журі, до складу якого увійшли відомі діячі шоу-бізнесу на чолі з президентом фестивалю, послом миру Євгенією Урсу.

Надзвичайно приємно відмітити, що Україну представляв  студент педагогічного факультету заочної форми навчання спеціальності «Музичне  мистецтво» Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди – Андрій Галецький. Членом журі фестивалю «Сузір’я зірок» від України була запрошена доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання нашого університету Тетяна Володимирівна Мартинюк. На прес-конференції, присвяченій фестивалю-конкурсу  «Сузір’я зірок»  вона розповіла про міжнародний фестивальний досвід нашого вузу та його творчі надбання. Відкриття та Гала-концерт фестивалю-конкурсу  «Сузір’я зірок» демонструвалися на телевізійних каналах Молдови.

Конкурсант Андрій Галецький виконував українську народну пісню «Ой, у полі криниченька» в обробці В. Войтка у номінації «Народний спів» під власний акомпанемент бандури. Слухачі були вражені високою культурою виконання твору, унікальним звучанням нашого історичного музичного інструменту. За результатами фестивалю-конкурсу А. Галецький став Лауреатом І ступеню. Переможцю конкурсу «Сузір’я зірок» були вручені запрошення до музичних фестивалів-конкурсів у Турції та Македонії.

Щиро вітаємо Андрія Галецького з перемогою та зичимо нових творчих злетів, ідей та натхнення!

Ольга Науменко,

 фахівець соціально-гуманітарного відділу

 

Додати коментар