Рятувальники провели профілактичну бесіду відносно дотримання правил при зборі грибів

Отруєння грибами є надзвичайно небезпечним, саме тому 2 жовтня рятувальники спільно з журналістами провели  профілактичну бесіду з жителями міста Переяслав-Хмельницький.

Громадянам пояснили наскільки важливим є дотримання правил при зборі грибів, оскільки багато грибів мають своїх отруйних «двійників».

Також, в ході заходу рятувальники завітали до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні та поспілкувались з лікарями, які надали практичні дієві поради як уникнути отруєння та якщо отруєння все таки не вдалось уникнути – які перші симптоми і як їх усунути.

Головною метою даної профілактичної роботи було донесення до людей необхідної інформації щодо отруєння грибами, а також про перші дії у випадку поганого самопочуття.

Також, одною із головних цілей заходу було застереження вживання «сумнівних грибів» та інформування населення про кількість випадків отруєння в Україні. Оскільки іноді навіть досвідчені грибники можуть помилитись при зборі грибів, рятувальники радять ретельно перевіряти гриби та за жодних обставин не готувати гриби, в яких ви не впевнені.

Фахівці ДСНС наголосили місцевому населенню, що основними причинами отруєнь дикорослими грибами є недостатній рівень знань щодо безпечних видів грибів, а також недостатні знання щодо їх правильного зберігання після збору. Також, надзвичайно важливим фактором, який нерідко призводить до летальних випадків є несвоєчасне звернення за медичною допомогою.

По закінченню заходу кожному учаснику бесіди співробітники ДСНС вручили листівки щодо небезпеки вживання дикорослих грибів, а також дій у випадку отруєння.

Додати коментар